dimarts, 27 de setembre del 2022

Sota la mar salada

Per Ángela Sánchez Vicente

La veritat és que és molt fàcil recomanar llibres de cara a l’estiu ja que tots estem pensant en vacances, temps lliure, una obra lleugereta i poc més. El recomanar llibres al tornar de vacances amb la reentré és més complicat doncs l’ideal és una obra potent, que enganxi i que ens distregui de la tornada a la feina i a una dinàmica més exigent.

Complint tots els requisits i oferint-ne molts més us recomanem l’obra d’en Sergi Caparrós.

Una veu nova al món de les lletres amb molt per narrar i una il·lusió innata que es desprèn de les seves planes a Sota la mar salada.

Amb aquesta obra farem un viatge cap al Cap de Creus i a Barcelona essent el barri de Sants el nucli de l’acció.

Ens situem al marc de l’any 1929 d’una manera molt fotogràfica i acompanyats d’uns protagonistes amb els que és molt fàcil establir un vincle de complicitat.

La vida sembla plana per a en Ramón i el seu fill Andreu però la nit de sant Joan rebran un papir que posarà les seves vides potes amunt.

En aquest document hi ha un enigma que els durà a capejar amb els traficants d’antiguitats més perillosos de la ciutat mentre descobreixen misteris i donen resposta a molts interrogants de la seva pròpia família.

¿Què li va passar al pare del Ramón? Aconseguiran els nostres nous amics treure’n l’entrellat.

En una muntanya russa que va a la velocitat de la llum preguntes i respostes i misteris pels que val la pena arriscar-se s’embarcaran en una aventura que els unirà per posar llum allà on abans només hi havia ombres.

Tot el que descobriran els ajudarà a fer les paus amb el seu passat però descobriran velles traïcions i venjances.

La veritat és que aquesta proposta que ens acosta Rosa dels Vents ens ha deixat sense paraules i sense alè i no us volem xafar la intriga que destil·la aquesta captivadora obra.

Es nota que està narrada amb dedicació, una gran tasca de documentació i amb un gran treball de sensibilitat per desenvolupar les personalitats i emocions dels protagonistes.

És un tresor per ser descobert i no patiu... No està sota la mar salada... Només cal que aneu a les llibreries!

No el deixeu escapar!