dilluns, 28 d’abril del 2014

Modernet de merda - El manual -



Per Àngela Sánchez Vicente


¿No us passa que anant pels carrers de Barcelona cada cop hi ha més hipsters? ¿Us heu adonat com les ulleres de fusta, els bigotets i les camises de quadres es multipliquen a un ritme frenètic?

A Modernet de merda, el manual entendreu el moviment hipster, els seus costums, la seva roba, la seva música, els seus locals i la seva zona predilecta de la Ciutat Comptal. 

El Modernet de merda cada dia amassa més i més fans a facebook i twitter i crea escola. 

Quantitat de joves s’apunten a una nova cultura o tribu urbana amb la que identificar-se, esdevenir hipster és molt més que una manera de vestir, és una manera de pensar, de relacionar-se i, sobretot de viure la vida.

Gaudir de sèries antigues, anar de concerts íntims, escoltar Manel, protegir l’hort urbà, criticar el capitalisme i preocupar-se pel canvi climàtic són de les seves activitats preferides. Això i beure gin tònics amb tot allò modernet que s’hi pot afegir.

Aprendre cuina japonesa, millorar l’elaboració dels cupcakes o recuperar la tradició de fer ganxet també els agrada.

Els podeu trobar a Gràcia, el Born o al Poblenou, els barris més tradicionals i amb més caliu de Barcelona. Però això no és un moviment català exclusivament, arreu d’Europa podreu trobar hipsters!

A aquests amants de la fabrica Moritz, Fanbooks els ofereix un seguit de tests per avaluar el grau d’implicació que tenen amb el moviment.

Crec que és un llibre molt interessant, per als propis hipsters els pot mostrar com són (que ja ho saben) i un nou punt de vista des de l’exterior i per als lectors no hipsters (com jo) ens pot educar en un fenomen actual que no s’ha de rebutjar sinó entendre i intentar anar més enllà del que es veu a simple cop d’ull.

M’ho he passat molt bé veient reflectits a molts amics entre aquestes planes. Un manual àgil, dinàmic, distret, ben il·lustrat i... molt modernet!

Us el recomano de veritat, la ironia al poder i la reivindicació d’un jovent que té idees clares i objectius fixats.

Gaudiu-lo!