dilluns, 2 de juliol del 2018

Passatge al Nou Món


Per Àngela Sánchez Vicente


Avui ens retrobem amb una autora molt apreciada en aquest blog i molt seguida per les seves novel·les. 

Si, Tània Juste ha tornat amb una nova novel·la i torna a ser un encert total. És d’aquelles obres que no et deixen dormir, que vols llegir més i més... Té el seu segell d’identitat i de qualitat amb una nova historia que us captivarà.

Després de “L’hospital dels pobres” i “Temps de família”, tenir entre mans una obra d’aquesta autora és sinònim d’una lectura plaent, emotiva, ben escrita, ambientada amb suma delicadesa, cuidada al detall i amb protagonistes que ens endinsen a l’aventura.

A l’obra Passatge al Nou Món coneixereu a la jove Berta, una noia que tot just desperta a la vida a la Barcelona del 1918 però que està a punt de canviar el seu destí a cegues.

El transatlàntic Reina Victoria Eugenia l’espera per dur-la a Buenos Aires on es casarà amb en don Julio Mitchell, un home ric al que no coneix per res.

Avui ens sembla estrany aquestes bodes per conveniència o per arrodonir negocis però a l’època en que s’ambienta la Berta no ho troba massa greu.

Tot és nou per ella, des de les robes, els salons, els exquisits àpats... Sembla la reina del mar i del transatlàntic. Sembla que sense saber-ho o sense voler-ho estigui gaudint dels seus darrers alers de llibertat.

Tot fa un tomb quan es troba a bord amb l’Abel, un antic conegut que li remourà sentiments, emocions i li despertarà un mar de dubtes.

A aquesta onada d’interrogants s’hi ha de sumar el torrent d’esbojarrament de la Irina, una nova amiga seva que ha viscut en el món de l’espectacle i no és tan innocent com la nostra Berta. 

Arribarà la Berta a terres argentines? Per qui batega el seu cor? 

Dubtes, enigmes, secrets i un torrent de dilemes ens porten a ser testimonis d’aquesta gran historia.

La gran gràcia de la novel·la és que ens l’explica la Berta quan ja han passat setanta anys. Una historia ben amenitzada que la seva néta Valentina escoltarà amb molta atenció.

Què va passar realment a la travessia? Què li vol transmetre l’avia a la néta? 

Unes relacions interpersonals que us posaran els pèls de punta, una sensibilitat extrema i el valor de la honestedat amb un mateix.

Si voleu, de la mà de Columna teniu un passatge esperant-vos i us asseguro que és una cita que val la pena!

No deixeu escapar la novel·la que farà les delícies del vostre estiu!

El deure i el voler cara a cara. Qui guanyarà?