divendres, 7 d’agost del 2015

Ciutats de paper

En ple boom literari i cinematogràfic us proposem la lectura de Ciutats de paper, novel·la que avui es presenta a la gran pantalla dels nostres cinemes.

A aquesta novel·la trobem novament un John Green que valora molt la intel·ligència adolescent i la seva emotivitat i compromís social. De la seva ploma només sorgeixen afalacs vers un estrat social tatxat molts cops com a ninis o com a joves que només volen divertir-se a qualsevol preu... Si volem creure en una societat equilibrada i, sobretot, en un futur decent els hem de donar més valor i això és el que fa tan aclamat autor.

En aquesta novel·la narrada des de Orlando se’ns presenten dos alumnes de l’internat Jefferson Park, semblen els pols més oposats que hi ha al centre i que ni buscats expressament podria haver-hi a la terra dos éssers més diferents, però, un cop miren el món des de la mirada de l’altre s’adonen de tots els punts en comú que tenen.

Arran de la trobada d’un home mort que s’ha suïcidat per deixar enrere tot allò que arrossegava s’ajuntaran cada cop més.

La Margo, una nit apareix a la finestra de Q i es proposen un pla infal·lible que creuen que pot equilibrarà la força del bé i el mal.  

Fastiguejats de la infravaloració que els mostren els seus pares i molts altres agents socials decideixen anar a la recerca de victimaris per tal de fer justícia. 

La primera visita serà l’ex-nuvi de la Margo i la nova novia d’aquest... Com acabaran les coses? Creient fent el bé s’estan equivocant? Qui pot aturar aquests dos huracans en busca de justícia? Què separa la justícia de la venjança?

De nou ens rendim amb les propostes que ens ofereix Fanbooks on a més d’oferir bones lletres ofereix la possibilitat de reflexionar i auto qüestionar-se i valorar allò que un faria en una situació imaginativa però que podria esdevenir real.

Tractant a l’adolescent com un sector de la població lectora molt valuós ens mostra les inquietuds, motivacions i problemes que tenen aquests éssers dotats de cascos, roba de marca esportiva, pírcings i rebel·lió vers els adults.

Son rebels sense causa? O en tenen alguna?

Llegiu i paladegeu aquesta novel·la i us sorprendreu, la seva prosa es summament adictiva i els seus personatges us faran tornar a creure.

La finalitat justifica els mitjans? Ull per ull el món quedarà cec? 

Llegiu i descobriu que hi ha rere les ciutats de paper. Si voleu també el trobareu en castellà publicat per Nube de tinta.