diumenge, 26 de febrer de 2017

El cas SantamariaTenim entre mans El cas Santamaria, la darrera novel·la de l’Andrea Camilleri, mestre de les novel·les detectivesques i d’intriga i pare literari del Comissari Montalbano.

En aquest cas el protagonista és en Mauro Assante, un home de negocis que treballa per la transparència de la banca italiana. Si alguna característica té aquest pare de família és la seva integritat i la seva bona feina.

Un estiu calorós s’ha de quedar a redactar el que serà l’informe sobre la Banca Santamaria. Un  informe que li serà difícil de redactar doncs està advertit que serà mirat amb lupa i que cada acció serà vigilada.

Tot es complicarà d’una manera encara més calorosa amb l’arribada d’una morenassa que li picarà a la porta. Impossible concentrar-se amb tanta bellesa però... qui és?

Una novel·la en que les finances, els casos d’estafes bancaries i la corrupció estan a l’ordre del dia i es barregen amb les passions més intimes.

Sovint, l’Andrea Camilleri ens sorprèn amb novel·les com aquestes en que no li fa falta que en Montalbano treballi i son uns altres personatges els que prenen les rendes de la trama tot i que sigui als mateixos escenaris. Tal i com va passar a “Un dissabte amb els amics” ens mostra la seva llibertat literària doncs no cal que segueixi el ritme tan esquemàtic i atractiu del Comissari i juga amb els personatges d’una manera molt diferent sense deixar de ser brillant.

De cara a aquesta primavera, que l'hivern se'ns fa llarg, és una molt bona oportunitat per descobrir-lo com a autor i enganxar-s’hi de cara a les vacances.

De fet, labutxaca ens regala aquesta nova entrega però per aquells que li agafeu afició, podeu trobar títols com  El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, El joc de miralls, Un dissabte amb els amics, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte, La dansa de la gavina i Una escletxa de llum.

Cada nova entrega té un color particular, un matís únic i una trama conjugada a la perfecció.

És difícil no caure a la seva trampa doncs la seva fama se l’ha treballat i se l’ha guanyat amb molt de mèrit.

Què, us ve de gust fer un nou amic? Descobrireu un gran autor que a part de tenir un protagonista “fetiche” té grans novel·les protagonitzades per personatges mundans i víctimes de les seves passions.