dimarts, 19 d’octubre del 2021

La vida secreta dels arbres

Per Àngela Sánchez Vicente

Iniciàvem la tardor fa pocs dies i és una època perfecte per iniciar amb els menuts de la casa temes com el canvi de les estacions, manualitats amb les fulles dels arbres, el cromatisme i particularitats de la natura a cada època i un munt d’activitats engrescadores fins arribar a l’època de la confecció dels panellets.

De la mà del seu gran amic Patufet ja saben quines particularitats té la tardor, qui és la castanyera i receptes de panellets però... com iniciem o introduïm el tema del canvi d’aspecte de la natura?

Novament, els nostres amics de Cossetània edicions ens ofereixen una eina única si se li vol extreure tot el suc per tal que els menuts puguis aprendre de manera lúdica sobre el seu entorn i enriquir-se de coneixements mentre amplien el seu hàbit per la lectura i conformen el seu propi gust lector.

Gracies a l’obra en gran format La vida secreta dels arbres els menuts de la casa podran llegir Rondalles i curiositats màgiques de la natura.

La natura en constant canvi ens mostra a través dels arbres un munt de coses per aprendre.

La llavor de banià que és una rondalla dels arbres de l’Índia, l’arbre inacabable de la tradició oral d’Hongria, la meravellosa rondalla escocesa titulada Un arbre de fades, La tempesta d’estiu procedent de les lectures noruegues, L’arbre de la vida situat a Pèrsia i la rondalla Màgia al bosc extret de la Gran Bretanya ens mostren com els arbres tenen importància pel que són i com se’ls valora i protagonitzen històries arran del món.

A part d’aquestes rondalles tan boniques i diverses poden trobar curiositats que impliquen activitats com aprendre a saber quants anys té un arbre, com s’alimenten i quina diversitat de boscos poblen el món, els secrets de l’escorça i de l’interior, els arbres a les diverses èpoques de l’any, els seus enemics i que podem fer nosaltres per tenir cura de la natura.

Una obra complerta i didàctica que els motiva a posar en practica un respecte vers la natura i alhora admirar la seva grandesa i particularitats.

De la ploma de la Moira Butterfield i les il·lustracions de la Vivian Mineker tenim entre mans una obra bonica, amb lletra molt clara pels infants i il·lustracions que amplien i completen el sentit del llibre amb un cromatisme real i molt natural que farà les delícies dels menuts de casa.

Una obra amb infinitat de possibilitats més enllà dels valors que transmeten les rondalles.

Un llibre interessant pels amants de la natura i per tots els nanos amb la ment curiosa! És una font de coneixements!