divendres, 8 de gener del 2016

Marques que marquen



Per Àngela Sánchez Vicente


Avui us portem una lectura molt curiosa i atraient!

Ai, acabem de viure el boom nadalenc i el seu corresponent boom comercial per això heu de llegir Marques que marquen. Una obra que recopila les anècdotes de la creació, els significats dels noms i dels logotips de moltes marques que veiem cada dia al nostre entorn.
Gràcies a la curiosa historia de les marques més conegudes i de la mà de Pòrtic les ments més curioses trobaran un niu d’anècdotes, dades i fets ben curiosos!

Sabíeu que les mitges Dim es diuen així perquè es van crear en diumenge? Sabíeu que les marques compostes de tres lletres com BMV, JVC, IBM són més atraients pel públic? 

Histories com aquestes, d’altres d’etimologia i moltes curiositats es donen cita en aquest llibre d’en Ramón Solsona.

També podem parlar de les marques que han esdevingut la paraula per definir l’objecte con ara kleenex, fotomatón, jeep o vichy... Realment esperem un mocador de paper de la marca Kleenex quan demanem a algú un Kleenex o ja ens va bé per designar-lo com a terme general? 

Un altre dada molt curiosa és com els inventors o creadors fiquen amb calçador part del seu nom al seu producte com si patentar-lo no fos suficient!

I les cunyes radiofòniques? Qui no les recorda? Per exemple: A mi plim, jo descanso en un Pikolín!

El món de les marques i de la publicitat donen per molt i aquest autor ens ho explica amb una veu amiga com si estiguéssim fent un cafetó entre amics.

La seva gran tasca de recerca ha donat fruits i ha creat un llibre entretingut per a tots els amants de les curiositats i un essencial per a tots els col·leccionistes de les làmines vintage de les marques de sempre i per aquells que guarden a la memòria milers de records vinculats a aquests productes.

M’ha agradat molt compartir la lectura amb la família doncs n’aplega tantes que n’hi ha que venen d’antic i d’altres de molt actuals i és impressionant veure com recordem imatges, cançons, logos i un llarg anecdotari familiar vinculat al tema.

A més, és una lectura que està molt ben ordenada i alhora dividida en capítols breus i que podem llegir desordenats que fan la lectura àgil, amena i fresca.

Us ve de gust degustar-lo? No ho dubteu! És una aposta segura!