diumenge, 14 d’agost del 2016

Bon dia, Princesa!



labutxaca ens presenta una saga juvenil que en el 2014 es va portar a la gran pantalla. Arriba Bon dia, Princesa! Primer títol de la saga juvenil "El club dels incompresos".

Una saga destinada a un públic juvenil, però que jo recomanaria a més d'un pare i mare amb fills adolescents.

Blue Jeans ens presenta a sis personatges molt diferents entre ells però que coincideixen en unes tutories amb un orientador.

Valeria, la perduda, la nova de l'institut, els seus pares s'acaben de divorciar i és nova a la ciutat.

Raúl, el noi guapo i popular però que se sent buit des de que va perdre al seu pare.

Eli, la més llançada del grup, va de noi en noi buscant l'amor, encara que té por que no la vulguin i és possible que en la seva ment s'amagui un secret.

Bruno és el bon noi qui pateix assetjament escolar, és la víctima, el feble perquè està sol, té por que l'institut duri tota la vida.

Meri és la silenciosa, la friki, una jove amb un gran secret que la turmenta, té por que la gent la conegui de veritat.

Ester és l'excel·lent, la millor en tot el que fa, els seus pares l'apunten a tot i ella tem decebre'ls, per això pren alguna decisió equivocada.

Cada un d'ells per separat és víctima de les seves pors però junts formen el Club dels Incompresos, un espai on uns ajuden els altres, on les seves debilitats es tornen fortalesa i les seves diferències els fan únics i especials. Són sis nois que senten, pateixen, estimen, creuen, riuen, evolucionen ... com altres nois de la seva edat. Però els sis són especials. Almenys, per a la resta del grup. Aconseguiran superar totes les proves que se’ls hi van a presentar?

Una novel·la que parla directe al cor, no a tots ens va agradar l'institut, pocs són els líders i molts el bestiar que els segueix. Una novel·la que aposta per les diferències, per l'ajuda entre companys i el suport sincer que un pot rebre quan s'obre de veritat als altres.

No ens oblidem que a part dels drames, també hi haurà romanticisme, trobades i pèrdues.

Una saga addictiva que mostra als joves valors positius i una cara de la vida que no sempre és visible. La lectura és molt amena, les planes comencen a volar entre les mans dels lectors i quan ho acabes necessites saber més d'ells, dels teus nous amics, i afortunadament podem fer-ho a "No somriguis que m'enamoro".

Crec que en el fons, en algun moment de la nostra vida tots hem estat uns incompresos i no hi ha res millor que saber que ningú és perfecte i que d’altres es senten com tu.

Si no esteu convençuts us recomano que vegeu la pel·lícula, no és fidel a la novel·la, però prou perquè us entrin ganes de llegir la saga sencera.