diumenge, 18 de juny del 2017

Somnis a mida



Estem més que acostumats a les bones lectures que ens regala la Núria Pradas. Ens va encisar amb “Sota el mateix cel” i ens va enamorar amb “La noia de la biblioteca”. Ara torna a les llibreries amb Somnis a mida, una novel·la que no us deixarà indiferents.

M’ha encantat la Laia i la seva evolució vital a la novel·la, crec que és un dels personatges més potents de tota la seva bibliografia.

Per contextualitzar una mica la narració ens situarem a la Barcelona dels anys 20, una època d’expansió en que la diferencia entre les butxaques plenes i les buides es nota a quilometres. Des de la manera de vestir, les feines que desenvolupen o els barris on viuen semblen ser el document d’identitat social diferencial.

Pot algú saltar de la humilitat al luxe més radiant?

La casa de modes Santa Eulàlia viu una de les seves millors èpoques ja que durà a terme una de les primeres desfilades de l’estat espanyol per mostrar la feina d’en Ferran Clos. Aquest fet serà la guspira que farà que la seva esplendor arribi definitivament esdevenint un referent de l’alta costura i vestiran a les dones més distingides de la societat catalana.

Se’ls gira molta feina i molts somnis i en el cor de l’empresa es barrejaran els propietaris i els treballadors.

Aquí és on coneixerem a la Laia, filla d’una de les costureres més treballadores i responsables. Per ella serà un xoc tot i que la Roser, filla dels amos, es farà amiga seva. Ambdues jovenetes són mons oposats; riquesa i pobresa, diferents nivells d’educació i responsabilitat, diferents capricis però... somnis idèntics?

Ambdues es fixaran en l’encant del Ferran i els costarà l’amistat doncs aquest primer amor marcarà les seves vides per sempre. Amb quina es quedarà?

El que si que haurà de fer la Laia és dedicar tot el seu temps al seu somni i veurem com poc a poc passa de simple dependenta a ser la Directora dels Salons. Els seu bon treball i l’empatia amb els treballadors l’ha ajudat. Sap tractar als poderosos i als humils i s’ha nodrit de l’empresa des del subsòl fins al cim més brillant.

En un tortuós triangle amorós, labutxaca ens presenta una novel·la ambientada en un espai real on els personatges són excepcionals i el glamur ho abasteix tot.

És una novel·la en que les llums i ombres es donen la mà constantment per mostrar-nos el destí de la Laia.

Voleu reviure la seva aventura? És una de les novel·les més complertes i plaents de la temporada! És un “must-have”!