divendres, 1 de desembre del 2017

L'home que perseguia la seva ombra



Per Maria Valle Viña 


Primer descobreix la veritat.

Després, revenja’t.

Els fans de Millennium estem de sort perquè ja tenim aquí l’última novel·la de la sèrie. Tornen la Lisbeth i el Mikael amb noves històries que no ens deixaran indiferents i ens mantindrà enganxats al llibre.

En aquesta ocasió, a L’home que perseguia la seva ombra, la Lisbeth Salander està tancada a la presó, on mira d’evitar per tots els mitjans qualsevol conflicte amb la resta de les persones. Però quan es converteix en la protectora d’una jove de Bangladesh que ocupa la cel·la, una perillosa líder de les internes posa la Lisbeth en el seu punt de mira. 

A més en Holguer Palmgren visita la Lisbeth i li explica que ha rebut una sèrie de documents que contenen informació sobre els abusos que la jove va patir durant la infància. Llavors la Salander demana ajuda a en Mikael Blomkvist i tots dos comencen una investigació que pot treure a la llum un dels experiments més atroços que el govern suec va portar a terme durant els anys vuitanta. 

La sèrie Millennium va ser creada per Stieg Larsson amb “Els homes que no estimaven les dones”, “La noia que somiava amb un llumí i un bidó de gasolina” i “La reina al palau dels corrents d’aire”. Aquesta sèrie ha continuat amb David Lagercrantz i amb El que no et mata et fa més fort  i ara amb L’home que perseguia la seva ombra on  es teixeix una història electritzant sobre l’abús de poder i les ombres que persegueixen la Lisbeth Salander des que era una nena. 

Si no heu llegit abans la sèrie Millennium, no patiu, perquè no us perdreu si comenceu per aquesta última novel·la, però segur que us entraran ganes de llegir les anteriors que ens ofereix Columna.

Una novel·la amb dosis de misteri, amb noves i intrigants investigacions, amb personatges coneguts que no defrauden i personatges nous que encaixen perfectament en el món Millenium. Una novel·la amb tot el necessari per no sortir del sofà en aquests dies de fred.