Per Maria Valle Viña
Cossetània Edicions ens apropa el
segon llibre dels seus mini receptaris
i en aquest cas trobem les Melmelades
casolanes, podem trobar aquest mini receptari a un preu molt econòmic.
Aquest llibre
aplega les receptes més conegudes del món de les melmelades i les confitures, per passar després a l’experimentació
que ofereixen els xútneis (conserves agredolces per acompanyar carns, aviram,
patés i formatges...) i les gelees.
Totes han estat
experimentades, repetides i millorades fins a tenir la certesa que realment
surten bé. A la introducció les autores ens expliquen el significat de
melmelada, confitura, xútnies i gelea, per a que ho coneguem amb profunditat.
La Núria Duran es una de es autores, ha
escrit alguns llibres en què agermana la seva formació professional i el seu
coneixement de les plantes del país, amb la seva afició a la cuina, com ara La
cuina del bosc/ Plantes silvestres comestibles, Plantes medicinals i Fruits i
plantes silvestres comestibles.
La Montserrat
Roig, es la segona autora,
ha aportat la seva llarga experiència en l’elaboració de melmelades casolanes i
ha dedicat moltes hores a la recerca i experimentació. El seu entusiasme
encomanadís ha mantingut el foc viu durant tota l’etapa d’elaboració del
llibre.
Voleu un tastet
del que us trobareu al mini receptari? Us deixo amb la recepta de la “Confitura de carbassa i taronja”:
Ingredients: 1 kg
de carbassa, 1 kg de taronges, 1’2 kg de sucre.
Elaboració: Peleu
les taronges i les carbasses, desfeu les taronges a grills i feu-ne bocins.
Talleu les carbasses a daus. Barregeu-ho amb el sucre i deixeu-ho reposar tota
una nit. L’endemà feu-ho coure durant una mitja hora, remenant i escumant
sovint. Envaseu-la en pots de vidre prèviament escaldats i poseu-los en una
olla amb aigua bullent durant 15 o 20 minuts. Deixeu-los refredar, eixugueu-lo
es bé i etiqueteu-los.