dimecres, 15 de febrer del 2023

La comunitat

Per Àngela Sánchez Vicente

Després de l’èxit aconseguit amb la seva obra titulada La Psicòloga ens retrobem amb les lletres inquietants i reflexives de la Helene Flood.

Un cop més ens submergeix a una obra misteriosa on els esdeveniments són inquietants però encara ho són més valorant com es desenvolupen a la ment dels seus protagonistes que acaben dubtant de tot i de tothom.

Una obra amb una aura de misteri densa i espessa a la que la seva protagonista dóna llum descartant poc a poc els innocents i acorralant als responsables cada cop més.

La complexitat dels personatges i les relacions
humanes i com les perceben aquests esdevenen clau per descobrir el misteri de l’assassinat que ha succeït a la seva pròpia comunitat de veïns on semblava que tot fos fàcil i amable.

D’aquí rau la intriga i la sorpresa. Un fet que ho capgira tot i posa als protagonistes a pensar i a reflexionar sobre ells mateixos, la naturalesa humana i els motius que els podrien portar a cometre un assassinat.

En un debat de ments perverses i obscures de la que pocs se’n salven es desenvolupa l’acció de  La comunitat.

En un espai no massa rebuscat aconsegueix que tots desconfiïn de tots.

A la seva finca apareix mort en Jørgen i ningú s’ho espera d’un barri elitista i benestant.

La nostra protagonista que ens guiarà pel misteri, la Rikke ens presentarà al seu marit Asmund i als seus fills i a la resta de veïns.

Qui tenia motius per matar-lo? Perquè ho va fer?

Els mitjans de comunicació seguiran d’a prop les investigacions policials i aviat assenyalaran que més d’un tenia motius de sobres per matar-lo.

El desconeixement que demostren els uns dels altres davant d’aquesta situació els dibuixa a tots com a possibles culpables i més que sospitosos i fins i tot la Rikke dubta d’ella mateixa.

Pot haver sigut ella? Però... Com?

No dubteu i llegiu aquesta obra mestra que ens presenta Columna que farà les delícies dels seguidors de les novel·les de suspens europees.

Una ploma única i molt intrigant que crea interrogants a mida que es van succeint els esdeveniments.

Una obra que no defalleix fins al final en que res és el que sembla.