dijous, 24 de febrer del 2022

La xarxa de protecció

Un cop més i de manera pòstuma tenim entre mans una nova novel·la del mestre del gènere negre italià Andrea Camilleri.

Per tots aquells que ens encanta és un gran regal que, gràcies a la tasca de traducció d’en Pau Vidal puguem gaudir de les darreres obres d’aquest gran i prolífic autor.

Invertir en els seus llibres és un valor segur a curt termini ja que la seva lectura és plaent, complerta i molt distreta alhora que també és un valor a futur ja que, de ben segur, els joves de la casa no triguen a descobrir-lo i ja és una icona al món de les lletres.

En aquesta obra que avui us presentem sota el títol de La xarxa de protecció és gairebé un tribut i com un comiat a la seva estimada Vigata.

Un cineasta s’enamora de la estètica del poble i el transforma per uns dies en escenari principal del seu projecte.

En un vaivé de personatges nous segueixen destacant en Salvo Montalbano i la seva comitiva incansable i peculiar. Ell, en Fazio, en Cattarella i en Mimí Augello  mostraran la seva essència més que mai en aquesta obra que amaga la producció d’una altre entre les seves planes i els seus carrers.

És sorprenent com obra rere obra cada cop ens mostra una vessant diferent però alhora va perfilant els seus protagonistes esdevenint propers, esperats i molt apreciats pel públic.

L’única pista de la que disposa per esbrinar un dels primers casos que recorda és un fotograma d’una súper 8 en que es veu una paret blanca.

Pot semblar impossible però tot acabarà sortint a la llum.

Els actors, els escamots que amenacen l’escola, el seu cas i el seu caràcter pacient i alhora explosiu faran que en Salvo arribi als seus límits per esbrinar la veritat i tornar a la seva apreciada normalitat.

En aquesta obra trobareu molts interrogants que es resolen de manera magistral gràcies a la ment imaginativa de l’autor i les capacitats deductives que regala al seu fill literari Salvo Montalbano.

És una obra que us encantarà!

labutxaca ens regala aquesta nova entrega però per aquells que li agafeu afició i voleu ampliar la lectura de la bibliografia de l’autor, podeu trobar títols com  El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, Joc de miralls, Un dissabte amb els amics, Una escletxa de llum, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte, La dansa de la gavina i L’altre cap del fil entre molts d’altres.