dilluns, 1 d’abril del 2019

Tothom et recordarà


Per Àngela Sánchez Vicente

Desprès d’anys d’èxits a la literatura juvenil i un gran inici a la novel·la negra per adults amb títols com “Historia de mort”, “Societat negra”, “La violència justa”, el seu relat inclòs a “Barcelona: viatge a la perifèria criminal” i el seu darrer èxit “L’harem del Tibidabo” ens retrobem amb les bones lletres de l’Andreu Martín.

La seva passió per el costat tèrbol de la ciutat de Barcelona el porta a focalitzar-se en el esdeveniment de l’atemptat jihadista de les Rambles i a començar a desplegar la trama dels seus personatges ficticis amb una gran evolució psicològica i un gran detallisme.

A Tothom et recordarà ens presenta com al port de Barcelona apareix mort l’inspector de la Policia Nacional Santiago Ortuño.

Recórrer les seves darreres setmanes serà vital per entendre el que va passar per tan tràgic final.

Unes quantes setmanes abans aquest policia va rebre la visita de la Leire, també coneguda al món artístic com a Dorothy Gale amb l’objectiu de demanar un permís de residència per a Abduh Fayad, un lampista marroquí que treballa en el tortuós negoci dels germans Xaddad.

Ella n’està enamorada i el vol protegir.

El policia queda captivat per la seva bellesa i no dubtarà en intentar enamorar-la i s’endinsarà en una investigació antiterrorista al barri del Raval. 

Temes reals es combinen amb uns personatges que copsen la nostra atenció des de les primeres planes i ens porten a investigar què li va passar al policia.

Molts interrogants i un ritme trepidant per crear una atmosfera de misteri increïble teixida amb la professionalitat i l’amor per les lletres del gran Andreu Martín.

Un nou títol de Crims.cat que té pinta a tornar a ser un gran èxit literari.

Aquesta obra mereixedora del Premi Narrativa Ciutat de Vila-Real 2018 us mostrarà una Barcelona diferent i sota l’òptica de l’autor.

Només si la llegiu i desgraneu els seus detalls podreu valorar la seva dimensió i descobrir tots els misteris.

No la deixeu escapar!