dijous, 16 de març del 2017

La senyora Stendhal



Per Ángela Sánchez Vicente


Si, no ho puc evitar, sóc una enamorada de la prosa d’en Rafel Nadal. Des dels seus grans èxits “Quan érem feliços” i “Quan en dèiem xampany” fins al seu boom literari amb “La maledicció dels Palmisano” no puc evitar seguir la seva carrera literària.

A més és un escriptor que respecta molt el seu estil alhora que sempre procura que el seu públic sempre tingui una bona obra entre mans sense perdre la seva essència i el seu segell de qualitat.

Les trames sempre estan perfectament contextualitzades i amb un teló de fons ben detallat i documentat per tal que d’un salt et sentis dins la novel·la i uns personatges que et posen la pell de gallina gràcies al seu treball descriptiu tant dels fets com de les emocions i l’evolució psicològica d’aquests.

A La senyora Stendhal tenim de nou una novel·la en que la família és la protagonista i no ens referim pas a la família tal i com la podem concebre tradicionalment.

La protagonista, la senyora Stendhal, veurà com el Lluc queda orfe el darrer dia de la Guerra i el seu sentiment de protecció farà que les seves vides canviïn per sempre cuidant-lo com si fos la seva mare.

Ella, el petit Lluc, el germanastre del Lluc i l’avi Dídac faran que l’educació, el creixement i el desenvolupament vital d’aquest nano sigui el més positiu, sa i realista possible.

No podem oblidar que ens situem a la postguerra on vencedors i vençuts conviuen i encara hi ha esclats d’ira aquí i allà.

Com educar a un nano en aquestes situacions? 

La Senyora Stendhal serà una abanderada de l’escola tal i com la vol revolucionar, de l’amor i sobretot de la veritat per ajudar als joves a conformar el seu propi camí i d’alguna manera anar a la recerca del propi destí.

Essent mare del Dani i fent-li de mare al Lluc serà conscient de les necessitats i els vincles que existeixen entre mare i fills. L’amor és una arma potentíssima de valor incalculable.

Podrà obtenir la llibertat desitjada per ella i els seus? 

Només en aquesta obra que ens ofereix Columna ho descobrireu.

Està ambientada amb tanta minuciositat, detallisme i veracitat que us deixarà astorats, a més la sensibilitat i emoció dels personatges us traspassarà i els voldreu abraçar, sacsejar i potser alguna llagrimeta us vindrà a veure.

La voleu conèixer?, en Lluc té moltes ganes de presentar-vos-la!