dijous, 17 de desembre del 2015

Propostes de Nadal pels menuts i primers lectors


Benvolguts amics, ara que s’apropa la visita de Sant Nicolau, que estem engreixant el Tió i que en poques setmanes vindran els Reis Mags de l’Orient, ens preguntem quina diferència hi ha entre les joguines i els llibres.

Tant les joguines com els llibres ajuden a despertar la imaginació, creen un món de fantasia i un refugi per als menuts, són una opció educativa i un recurs per millorar les seves relacions i el seu vocabulari, si ambdues opcions són bones per a ells, perquè no incloure algun títol entre els seus regals de Nadal?

Nosaltres volem apostar per la lectura i els llibres d’entreteniment afegint-los a les cartes i als desitjos d’aquestes festes. És per això que us volem proposar un ventall de títols per als més menuts i primers lectors, un públic exigent i molt intel·ligent capaç de gaudir de la màgia de les paraules, de les enganxines, de pintar i retallar.


LLIBRES PELS MENUTS (3 A 6 ANYS)


Si voleu sorprendre i gaudir de les tradicions de casa nostra, res millor que la col·lecció d’en Patufet que us presenta l’Editorial Cossetània. Són uns imprescindibles que a més acompanyen als menuts durant tot l’any, ja que hi trobaran títols dedicats al Pessebre, als Reis, La mona, Els panellets, Sant Jordi, o la nit màgica de Sant Joan entre molts d’altres.


En aquests contes escrits en rodolins per Roger Roig i il·lustrat amb molt detall per Hugo Prades ens expliquen com en Patufet aprèn i es diverteix en família.


El llibre sense dibuixos de B.J.Novak és un perill! Aquest llibre té una aparença molt seriosa però, en realitat, és totalment ridícul! Si un nen et proposa llegir-lo, que sàpigues que t'estarà fent una mala pasada. Acabaràs dient paraules absurdes i fent que tots els que estan al teu voltant riguin i riguin sense parar! No digueu que no us hem avisat... 

El trobareu en català editat per Estrella Polar i en castellà per Timun Mas Infantil.

Llegeix el que diu el llibre fil per randa i deixa't endur per les teves pròpies paraules! 


Si preferiu les aventures de Les tres bessones llavors us recomanem la col·lecció d’Angle Editorial, on Mercè Company i les il·lustracions de Roser Capdevila faran les delícies de les joves promeses de les trapelleries.

El seu darrer títol és Les tres bessones anem cap a la neu on l’Anna ens explica com es diverteix amb les seves germanes bessones, la Teresa i l’Helena, durant unes vacances de Nadal, mentre baixen amb trineu, fan un ninot de neu... i com acaben inesperadament convertides en tres angelets.

Si voleu un llibre interactiu i la personeta a qui va dirigit el regal li agraden els animals, res millor que la col·lecció d’Snoopy i el seu inseparable amic i amo Carlitos de l’Editorial Duomo.

Podran pintar, enganxar, llegir, construir i fins i tot retallar en una sèrie de contes que s’inspiren en la nova pel·lícula d’animació que s’acaba d’estrenar als cinemes. Tot un encert.


Estrella Polar engega motors i ha preparat una caixa bonica on trobareu el conte de Frozen amb la historia de les dues germanes, un conte per pintar, un llibre d’activitats amb més de vint activitats gelades, cinquanta adhesius, un pòster doble on el de a part de darrera és per pintar i tres retoladors perquè en quant una criatura obri l’arca del tresor ja pugui jugar. (més dirigit a les nenes)

Un complement ideal a “Frozen. La guia essencial” amb la que ja ens varen delectar els nostres amics d’Estrella Polar.

Però si es tracta de nens, segur que preferiran divertir-se amb en Mickey, en Donald, en Goofy i la resta dels seus amics! En aquesta fantàstica caixa trobaràs un conte d’en Mickey i els seus amics, escenes per pintar i un llibre d’activitats molt divertit!

La idea de la capsa metàl·lica també és un encert, ja que un cop el conte és a la prestatgeria, les enganxines als llocs més insospitats, el pòster a la paret i la resta desat a l’habitació, aquesta serveix per a guardar secrets i tresors, llaminadures, colors o el que la imaginació del seu propietari pugui descobrir, o simplement com a decoració en un racó de l’habitació.

LLIBRES PER A PRIMERS LECTORS (7 A 13 ANYS)


Ara entrem en una dimensió més desconeguda, els primers lectors que són tant o més exigents que els menuts, però que gaudeixen plenament amb una bona aventura, una mica de màgia i protagonistes de les seves edats.

Comencem amb el premi Vaixell de Vapor 2015, una novel·la del nostre amic David Cirici i que ens presenta El vol de l'orenenta.
En Seydou se'n torna a l'Àfrica, des de Barcelona, en resposta a la crida d'una amiga seva d'infantesa. Allà, passa un munt d'aventures mentre redescobreix la seva terra.
Un bon dia en Seydou, fa una cosa gairebé impossible: es cola en un avió i se'n torna a l'Àfrica. Però no ho fa perquè no estigui bé a Barcelona, amb els seus pares adoptius. Ho fa perquè l'Amina, una amiga seva de la infantesa, li ha dit en un email que el vol veure. I que el vol veure de veritat. Per què li demana que hi vagi, l'Amina? Aleshores per a en Seydou comença una gran aventura. Un viatge en solitari pel seu país, Mali, que li farà viure moltes emocions. I que l'enriquirà i el farà gran.

 


Per exemple us recomanem de Ediciones Puck la seva aposta Tombquest, en castellà.

El libro de los muertos es la presentación de una gran aventura, donde el presente interactuará con el Antiguo Egipto, con sus misterios, sus papiros, sus jeroglíficos y su magia.

Los protagonistas de esta gran historia son Álex, un niño enfermo al que los médicos no dan esperanzas y Ren, compañeros de colegio y cuyos padres trabajan juntos en el Museo Metropolitano de Arte de Nueva York.


Ediciones Oblicuas us proposa un títol molt seductor de la mà de Joana Bruna, La fantàstica llegenda de la Jordina. Una manera divertida de passar una diada de San Jordi ben diferent...
Us imagineu que Sant Jordi fos en realitat una noia, la Jordina, que anés en patinet en comptes d'anar a cavall i què el malvat drac fos un lletgíssim extraterrestre?

Doncs això és el que et trobaràs en aquesta magnífica aventura


Edicions La Galera us ofereix la col·lecció Secret kingdom, de a mà de Rosie Banks, la seva darrera aventura és Els guardians animals on la Rita, la Paula i l'Abril estan molt contentes, coneixeran als adorables Guardians Animals de Secret Kingdom. 

Són els encarregats de que el regne sigui un lloc feliç, on regni l'amistat i l'alegria. Almenys, fins que la reina Malicia els embruixa i converteix totes les seves virtuts en defectes!


Estrella Polar ens presenta el primer títol d’una trepidant trilogia que recorda en Batman i El llibre del cementiri de Neil Gaiman.

Ferals de Jacob Gray situa al jove lector a Blackstone una ciutat que era pròspera fins que, vuit anys enrere, l’Estiu Negre la va arrasar amb una onada de violència i crim. Des de llavors, en Caw viu al carrer, amb l’única companyia d’un petit grup de corbs. En Caw no sap per què pot entendre els corbs, però descobreix que n’hi ha d’altres com ell: són els ferals. 

Els ferals poden parlar amb certs animals, i alguns d’ells són molt perillosos... El més maligne de tots, el Teixidor, posa en perill la ciutat sencera, i en Caw haurà de servir-se de totes les seves habilitats per enderrocar les tenebres.


Lumen infantil us presenta un Inventari de contes de fades de la mà de Raquel Díaz Reguera.

En les pàgines d'aquest llibre es revelen els secrets més ben guardats dels contes contats i sense contar: sabates i botes, fades padrines i follets, carbasses i pèsols, vestits guarnits i robes invisibles...

El podreu trobar tant en català com en castellà.


Ets el qui els altres creuen que ets? Ets el mateix que ahir? Ets qui vols ser? Com ens convertim en nosaltres mateixos?
Diferent és la resposta que ens arriba d'Andreas Steinhöfel i que ens recomana Cruïlla.
263 dies després de l’accident, en Fèlix es desperta a l’hospital. No recorda res de la seva vida anterior, no sembla que tingui emocions, és excessivament sincer en tot el que pensa, ha desenvolupat habilitats gairebé fantàstiques i no reconeix ni els seus propis pares. Tampoc a ell no el coneix ningú i s’ha convertit en una presencia incòmoda i desconcertant, que tan aviat provoca temor com fascinació. El coma l’ha fet canviar, i ben aviat tothom s’adona que en Fèlix Winter ha deixat d’existir: ha estat substituït per una altra persona. I aquesta altra persona necessita un nom. Un nom diferent.


No voldriem pas acabar amb aquestes propostes sense afegir un volum com El gran libro de los cuentos de magia y brujería que ens arriba de la mà de Now books.
Una recopilación de cuentos fantásticos que agrupa los relatos de los autores clásicos más prestigiosos con la magia como protagonista. Se incluyen relatos de autor y también grandes leyendas y fábulas anónimas, de las tradiciones del mundo. Se acompañan de 22 excelentes ilustraciones de Teresa Ramos.