dimecres, 25 de gener del 2017

Tempesta de neu i olor d'ametlles



Per Àngela Sánchez Vicente


Ens retrobem amb la Camilla Läckberg, la mestra del thriller que ja ens ha captivat gràcies a novel·les com El domador de lleons, La mirada dels àngels o L’ombra de la sirena

Cada obra és una sorpresa i no té res en comú amb la resta. Els seus seguidors i lectors voraços que la seguim sempre trobem una sorpresa i aquest cop és de les bones.

Si que podem dir que el seu segell d’identitat és una literatura negra tirant a intrigant amb una forta càrrega psicològica que no ens deixarà aclucar els ulls fins que tinguem els dubtes resolts però en aquest cas crec que s‘ha superat.

Amb Tempesta de neu i Olor d’ametlles a mi m’ha encantat i reconec que potser m’ha enamorat molt més que amb les obres anteriors.

S’apropa més a les obres de l’Agatha Christie alhora que es consagra com a la dama de negre.

Coneixerem a la família d’un home ric de veritat, d’aquells al que li surten els diners per les orelles i alhora li creixen enemics i enveges per allà on trepitja.

Com pot ser que a l’hotel on s’allotgen ell i la seva família sigui assassinat? Com pot ser que una olor d’ametlles a la seva copa sigui la prova del seu assassinat? Quin dels seus hereus pot haver comés aquest assassinat?

Tots són sospitosos i tots dubten de tots però només hi ha una veritat que coneixerem gràcies a la nova aposta d’Amsterdam  per la producció d’aquesta gran autora.

Amb la traducció de Marc Delgado podem desgranar una historia intrigant que fa girs i cops d’efecte a cada instant i ens convida a investigar com si nosaltres també estiguéssim a l’hotel de les fredes terres nòrdiques.

Una autora molt prolifera com ella té el perill de caure en el parany de fer obres semblants o caure en clixés rancis en que es repeteixen situacions i perfils de personatges. Ella ho té molt clar i sempre ens mostra una novetat i per això es mereix un lloc destacat a les nostres llibreries i tauletes de llum.

No hi ha millor que un bon llibre per afrontar aquest hivern.

Us animeu a descobrir quin dels sospitosos és l’assassí?

Vinga! Va! Investiguem! 

A més, aquest volum ens regala una entrevista, gairebé biografia, amb l’autora signada per Carina Nunstedt, una galeria de personatges, una breu nota dels seus títols publicats i unes breus lliçons en el seu propi taller d’escriptura amb lectures recomanades pels amants de la bona literatura.