dijous, 23 d’abril del 2015

Un any i mig



Per Maria Valle Viña


Tinc entre les meves mans l’últim llibre de Silvia Soler, el llibre del que us parlaré és Un any i mig. Avui les paraules per definir el llibre surten soles, sembla que es vulguin escriure directament. He acabat el llibre i tinc sensacions que es tornen a repetir, igual que quan vaig acabar de llegir “L’estiu que comença” de la mateixa autora, editada per Columna Edicions

A Un any i mig hi trobareu el retrat d’una família normal i corrent, força feliç i sens dubte representativa d’una societat en crisi. Una família amb diversos components amb els quals siguis de l’edat que siguis t’hi podràs sentir reflectit d’alguna manera. 

Amb la capacitat de descripció minuciosa i la precisió artesanal a l’hora de dibuixar els sentiments a què ens té acostumats, el talent narratiu de Silvia Soler fa un salt en aquesta novel·la i es manifesta una potència inusual. 

Silvia Soler és escriptora, la seva darrera novel.la tal i com us he avançat abans és “L’estiu que comença” amb què va guanyar el Premi Ramón Llull 2013 i de la qual en podeu veure la ressenya també a la Petita Llibreria. És autora de “Petons de diumenge”, “Un creuer fora de sèrie” i ha escrit també la sèrie “39+1. L’edat en què una dona sap que l’home de la seva vida és ella mateixa” totes elles editades per Columna Edicions i labutxaca.

Un any i mig és una novel·la actual, que tal i com ens indica el seu títol es centra en un any i mig de la família Boscà Ustrell i que ens explica els somnis, les inquietuds, els sentiments, les desil·lusions, els anhels, els pensaments, les lluites, les esperances, les alegries de cada un dels personatges. 

L’autora ens trasllada totes aquestes sensacions i sentiments al lector, ja que ho fa de forma molt senzilla i gens feixuga. Ens presenta a tots els components de la família i aconsegueix que formin part de la nostra. Un cop acabes de llegir el llibre, sents ganes de continuar sabent sobre aquesta entranyable família. 

Amb una trama que sorprèn i captiva a cada pàgina Silvia Soler torna a arribar als cors d’aquells que llegim les seves novel·les. És un imprescindible per aquesta primavera que tot just acabem d’estrenar.