dimecres, 12 de juliol del 2017

Individus com nosaltres



Per Ángela Sánchez Vicente


Si esteu farts de mentides polítiques i teniu un entorn on les veritats socials sorgeixen com a punys us heu de rendir a les bones lletres d’en Ferran Torrent a la seva darrera novel·la que ve carregada de veritat i actualitat.

Tant si sou uns lletraferits de la política i amants de les tertúlies amb les opinions més aferrissades com si sou simplement amants de la quotidianitat i les bones novel·les teniu l’oportunitat de descobrir una de les novel·les d’aquest estiu.

Som defensors de que la política es viu i es pateix des de la societat d’a peu.

¿Perquè no donen més veu?

A la novel·la tremendament realista que us presentem trobareu moltes respostes i una gran reflexió.

A Individus com nosaltres fem un viatge a la Valencià de fa un parell d’anys amb tota la situació política que hi planejava. Una ciutat preciosa que es va enfosquir per la incertesa, la corrupció i el poder que de vegades no mirava que passava als seus ciutadans.

En Marc Sendra, el nostre nou amic ens mostrarà a través del procés d’escriptura del que serà la seva primera novel·la els dubtes de la societat alhora que dibuixa les problemàtiques més generalitzades.

A través dels seus coneguts i veïns com el Llargo, el Messié, el pare Rafel i el Mític Regino acompanyats per el detectiu Toni Butxana, els germans Torres i l’excomisari Tordera viuran mil peripècies.

Com una broma del destí ell volia escriure sobre segrestos i un assassinat i ho viurà a la realitat de ben a prop. 

Poc a poc descobrirem el seu amor per la Magda, exiliada a Alemanya i a personatges de totes les ideologies polítiques per conformar una sàtira del que realment és la societat.

En aquesta novel·la que segueix les passes de “Un dinar un dia qualsevol” serem testimonis de tots els coneixements que l’autor té de la zona i la política actual.

Gràcies a Columna ens apropa una manera senzilla i treballada per entendre el canvi que volen els valencians i tot el que mou al seu entorn per fer-ho impossible.

¿Fins quan esperaran?

Totes les respostes i una gran critica social la trobareu en aquesta novel·la.

La realitat supera a la ficció.

Aquí en teniu un petit tastet.