dimecres, 19 de novembre del 2014

Menjar bé, una qüestió d’intel·ligència



Avui us tornem a parlar de la Pilar Senpau, potser en la seva vessant divulgativa més coneguda.

Fa poc mesos la vàrem entrevistar per el seu recull de relats “Gent que plora en silenci” tots ells sensibles, emotius, captivadors i amb una càrrega de reflexions a més d’una nova visió sobre les persones que ens envolten.

En aquells moments va mudar la seva pell i ens va guarir les emocions i ens va tornar sensibles vers l’emotivitat soterrada de tots i la manera empàtica amb la que podem ajudar als patidors amb ànimes desolades.

Però com ella mateixa ens va comentar: “Que el cos i la ment estant íntimament connectats no hi ha cap dubte, però no pretenc res més enllà de fer llibres de dietètica seriosos que donin informació clara al lector i per altra banda relats als que un s’hi pugui atansar i en algun moment de la lectura s’hi trobi entrellaçat amb el personatge.”

I la seva voluntat s’ha convertit en Menjar bé, una qüestió d’intel·ligència, una sacsejada per a tots aquells que no mengem d’una manera adequada. Potser les presses, els àpats de tupper, els atractius del menjar ràpid o precuinat són els principals errors on tots nosaltres caiem dia a dia.

I si escoltéssim el nostre cos? I si li donéssim allò que necessita per funcionar d’una manera òptima? 

Us adverteixo que si us capbusseu a la lectura endreçada, didàctica i planera d’aquesta obra canviareu més d’un hàbit alhora que coneixereu aliments que ens beneficien horrors sense saber-ho i d’altres que ens poden ajudar si els consumim en estats de convalescència, malaltia o com a simple prevenció.

Serà que som allò que mengem?

Realment la població mediterrània no té perdó si no gaudeix d’una dieta sana i rica en vitamines, minerals, proteïnes i hidrats ben variats disfressats de carns blanques, fruites i verdures, fruits secs, oli, peix, ous, cereals...

De la mà de Pòrtic i labutxaca tenim un manual per guarir-nos i allargar una mica la nostra vida i la seva qualitat.  A més amb l’índex d’aliments i nutrients és molt fàcil buscar allò que et falta i saber com ho podem adquirir de manera natural.

Crec que tots els components de l’equip de La Petita Llibreria me l’ha pispat en alguns moments per buscar trucs per millorar la seva alimentació: un perquè li falta vitamina B i potassi, ara menja plàtans i es troba més fort; un altre perquè té colesterol i ha descobert que amb nous i pomes pot baixar els seus nivells i un darrer que ha descobert els seus aliats contra el transit intestinal lent!

Si a nosaltres ens ha cuidat estem segurs que estarà encantada de rondar per les vostres cases per tal que tots plegats fomentem una alimentació més sana ja siguem adults, gent més gran o nens.

Us animeu a un canvi que pot millorar el vostre dia a dia i el vostre humor?