dissabte, 5 de maig del 2018

Baix Ebre, 17 excursions a peu


Per Maria Valle Viña


El Baix Ebre constitueix un dels millors exemples de la biodiversitat natural, en aquesta comarca hi coincideixen i hi harmonitzen el mar, el Delta de l’Ebre, el riu, l’horta, els pobles, ciutats i la plana. 

El Delta i el Port són els parcs naturals que ofereix aquesta comarca als amants del senderisme i delimiten geogràficament les àrees de litoral i d’interior. 

El llibre que ens apropa Cossetània Edicions ens proposa 17 itineraris, que porten al caminant a espais i paisatges en estat pur. A l’inici de cada itinerari trobarem una explicació del que trobarem i del que cal preparar per fer l’excursió, així com una fitxa tècnica de l’itinerari que ens ajudarà a organitzar-nos amb explicacions com la millor època per fer l’excursió, la longitud, la durada, el desnivell orogràfic i la dificultat. Fins hi tot podem llegir apunts històrics d’algunes de les construccions, platges, boscos o fonts que trobarem durant el nostre camí. 

Així doncs l’autor ha preparat per nosaltres tot una varietat de rutes que aniran per les muntanyes, platges, boscos, valls i horts de cultiu agrari que ens faran conèixer tots els espais de la comarca del Baix Ebre. 

Amb Baix Ebre, 17 excursions a peu tenim una obra imprescindible per conèixer, amb els cinc sentits, tota la bellesa natural d’aquesta comarca, la de les Terres de l’Ebre, en la qual van coincidir els tres elements naturals de la gran força de la península Ibèrica: l’Ebre, el Mediterrani i el Delta. 

Al seu voltant, uns paisatges que demanen descobrir-los amb un llibre com aquest, escrit per un home de la terra, en Vicent Pellicer Ollés que coneix i estima la biodiversitat, i ens anima amb la seva lectura que entenguem a interpretar els sentits de la natura. 

Aquí trobareu els primer passos del camí.