Per Àngela Sánchez Vicente
Si us agraden les obres breus però que tenen un gran contingut que narrar i que es clava directament com un dard a la vostra ment i a les vostres emocions heu de sucumbir al dolç i melancòlic encant de L’altra casa.
Embolcallat per la bellesa de l’art, en aquesta obra coneixereu a una noia escriptora que en el seu afany de crear es refugia en una casa idíl·lica però aquest cop l’ha compartit amb un noi que és artista pictòric.
Sembla que ambdós moguts per l’amor a l’art i a la capacitat expressiva que els uneix es podran retroalimentar i crear autèntiques meravelles però la realitat és que el debat sobre la veritat, la mentida, les caretes i la falsedat es donaran la mà en una dialèctica sobre el valor de la sinceritat i allò que mostrem.
Si ells són el que mostren ho porten clar per analitzar-se i conèixer-se...
I encara pitjor per valorar-se!
De la ploma sensible i altament reflexiva i critica amb la societat actual de la Rachel Cusk brolla una novel·la que enganxa i on res és esperat.
Sorpresa rere sorpresa ens va mostrant capes de la naturalesa humana i el perquè de diferents accions.
Temes com la diferència de gènere, el valor de l’èxit, l’esforç del treball i la convivència mariden a la perfecció en una obra on no costa sentir-s’hi proper.
Gràcies a la tasca de traducció de l’Àfrica Rubiés Mirabet podem descobrir aquesta joia que s’amaga a les llibreries sense fer massa soroll però que un cop iniciem la seva lectura no podrem parar de llegir i descobrir que passa amb les vides dels protagonistes.
Una obra profunda i reflexiva que ens apropa l’Editorial Les Hores ens farà pensar en la manera que es relacionem, els beneficis i els perjudicis de la convivència i els aprenentatges que ens comporta.
Com som? Com ens mostrem?
Interessants preguntes es donen cita en una obra que malgrat la seva breu extensió té un missatge molt clar i interessant.
No el deixeu escapar!