dilluns, 25 de gener del 2016

Coques i pastissets. Mini Receptari



Per Maria Valle Viña


Arribem a l’últim mini receptari que ens apropa Cossetània Edicions, un mini receptari que com els altres tres el podreu trobar a un preu molt econòmic. En aquest cas trobem un receptari per als més llaminers ja que les receptes que hi veurem seran de coques i pastissets

Aquest llibre és un recull de les receptes més dolces de les comarques meridionals de Catalunya, Terra Alta i Ribera d’Ebre, a través de les receptes queda palès que la rebosteria és un aspecte important per entendre aquestes comarques i la seva manera de ser i de fer. El principal objectiu de les autores ha estat fer un recull que pugui servir a qualsevol persona per elaborar aquestes pastes a la cuina de casa seva i contribuir al fet que aquesta riquesa no es perdi. 

Una de les autores és Anna Llop, és mestra de català i especialista en Educació Infantil. Dedicada des de sempre a l'ensenyament, es considera una persona oberta a tots els corrents pedagògica. Compagina aquesta activitat amb la de mestressa de casa i amb altres aficions, com ara la cuina, el ganxet, la lectura i el cinema. 

L’altra autora és Laura Mur i Cervelló, parvulista, mestra de català i llicenciada en Ciències de l'Educació. Dedicada des de sempre a l'ensenyament, compagina aquesta activitat amb la família i amb moltes i diverses aficions, entre les quals destaquen la rebosteria i la narrativa.

Us deixo amb una recepta ben dolça que es diu “Cristines”: 

Ingredients: 4 ous, 400 g de sucre, ½ kg d’ametlla ratllada, ratlladura de llimona, neules.
Elaboració: pugeu les clares d’ou a punt de neu, a continuació, afegiu-hi amb compte el sucre, l’ametlla ratllada i la ratlladura de llimona. Pasteu-ho fins que ho vegeu tot ben lligat. Després poseu una culleradeta de pasta a sobre de la neula (hòstia) i una mica de sucre per sobre. Per acabar, poseu-ho al forn a temperatura baixa (130 ºC) fins que ho vegeu cuit. 

Bon profit! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada