divendres, 8 de maig del 2015

El cuc de seda



El cuc de seda és la segona entrega del detectiu Cormoran Strike precedida per El cant del cucut, novel·les d’intriga, misteri i amb tocs de negra de J. K. Rowling, mare de la saga Harry Potter i autora de La vacant imprevista.

Sota el pseudònim de Robert Galbraith, l’autora s’allunya del clixé dels llibres infanto-juvenils protagonitzats per en Harry Potter i els seus amics i enemics mostrant-nos que és una autora polifacètica que pot ballar al ritme que toquen i adaptar-se a qualsevol gènere que es proposi.

Aquest cop si que la fama i el públic adult ja l’esperaven, però reconec que és un llibre que m’ha atrapat, una novel·la en que els interrogants es multipliquen donant unes respostes enginyoses i inesperades que et fan estar alerta i amb atenció a tot el que es va narrant amb la subtilesa i fermesa a la que en té acostumats l’autora.

En aquesta aventura serem testimonis de l’assassinat de l’escriptor Owen Quine un home que potser ha escrit una obra que pot molestar a massa gent. Moltes vides ens sortirien esquitxades i moltes veritats incòmodes farien un retrat de com s’està podrint un sector de la societat.

La seva dona primer creurà que ha estat una fugida per desconnectar però poc a poc hi haurà petits indicis que li posaran la mosca rere l’orella submergint-la en un mar de dubtes que només poden tenir una explicació a les mans del detectiu Cormorane Strike i la seva assistent Robin Ellacott.

Aquest dos personatges apareixen retratats amb molta més profunditat que a la primera novel·la doncs ja els coneixem més i no descartem que a la llarga esdevinguin un “Brunetti”, un “Camilleri”, un “Dupin” o ja en paraules majors un “Poirot” o una “Miss Marple”. Qui ho sap?

Les novel·les de l’autora acostumen a ser bastant extenses però no es fan gens feixugues doncs les ambienta molt bé i els personatges ballen al so que toquen tenyint les escenes del color que necessita en cada moment.

Un cop més Proa ens mostra el que és la literatura de qualitat i aposta per les traduccions de best sellers.

De ben segur que aquest llibre es vendrà en gran mesura per la ploma que la signa però els lectors s’adonaran que a vegades rere un nom hi ha un gran talent que només necessita l’oportunitat de ser descobert i des etiquetat d’un gènere o una saga que ha captat massa atenció durant molts i molts anys.

A La petita Llibreria ja en som fans! I vosaltres? A què espereu?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada