dimarts, 26 de novembre de 2013

Xerrada amb David SafierPer Àngela i Núria Sánchez Vicente

 
Bona nit de Karma positiu;

Fa res, hem compartit una estona amb David Safier, autor d’entre d’altres Maleït Karma i la seva darrera novel·la MU!. Gràcies a la gentilesa de l’Editorial Empúries, Ediciones Seix Barral i de la Biblioteca Jaume Fuster. 


Un acte ple d’humor intel·ligent, presentat per Juan Carlos Oterga on amb un diàleg fluid barrejant el castellà i l’alemany, el públic ha rigut i ha sigut un més en les aventures i desventures de personatges entranyables com en Casanova, sense mala llet, encara que parlem d’una novel·la sobre vaques lleteres, però aquests petits detall irònics formen part d’una ment privilegiada i generosa. Després hi ha hagut torn de preguntes per part del públic. 
Ens ha fet molta gràcia quan en Juan Carlos li ha demanat que s’imaginés que a la sala hi havia mestres que podrien recomanar els seus llibres als alumnes com a lectures obligatòries, i en David ha fet un somriure molt picar, ens ha costat sang, suor i llàgrimes no riure, ja que totes dues som mestres i hem recomanat alguns dels seus llibres als nostres alumnes i a d’altres mestres.

Hem sigut molt afortunades, l’autor ha tingut una gran deferència amb nosaltres, ens ha dedicat els llibres i ha bromejat amb el nom de la nostra col·laboradora Àngela (res a veure amb la Merkel). Podríem pensar que rere un nom com David Safier, un autor consagrat, amb obres que ironitzen sobre la vida s’amaga un home pagat de sí mateix, però seria un error monumental, en David, és un home senzill, afable, amb un somriure encantador que convida a parlar amb ell, un gran orador que sap escoltar, una persona que els afalacs no li han apujat al cap.

Cal destacar la feina de la Lidia Lahuerta, una noia que ens ha tractat com si fóssim de la família, ens ha recolzat en tot moment i ens ha presentat l’autor, els de l’Editorial Empúries tenen un gran as a la màniga en ella.

Que podria dir de la Biblioteca Jaume Fuster, la nostra estimada biblioteca del barri, un espai obert a la cultura, on els seu equip treballa pels lectors, i ens han ofert tots els mitjans al seu abast per facilitar-nos la nostra trobada d’avui.

Un cop dit això, ens volem fer ressò de la Fundació Bon Karma, fundada per David Safier amb la intenció d’ajudar a nens d’arreu del món, centrant-se en l’educació. Si voleu saber quelcom més del seu projecte podeu visitar la seva pàgina web: www.gutes-karma-stiftung.de
 
Voleu un consell amb molt bon karma, no deixeu escapar cap de les seves novel·les.


Molt bona nit amics i que el karma positiu us acompanyi, o una vaca!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada