dimecres, 24 de maig del 2023

Doneu i se us donarà

Avui no trobem res millor que refugiar-nos en una llibreria i anar a la recerca en la darrera novel·la de Donna Leon una gran dama de les lletres més noirs i mare d’un dels personatges més carismàtics dins la novel·la policíaca italiana, el Comissari Brunetti, Doneu i se us donarà.

labutxaca ens presenta una portada molt interesant, sota un cel que amenaça tempesta veiem una dona que marxa per un del pons de Venècia deixant enrere moltes mentides i alguna veritat, però això ho descobrireu a mesura que les planes d’aquesta historia us absorbeixin com a mi.

Tot començarà quan en Brunetti es retrobi amb l’Elisabetta Foscarini, una dona que de petits eren veïns i que les seves mares eren molt amigues, en Brunetti en guarda un molt bon record de la seva mare i ‘està agraït ja que quan les coses eren difícils la dona era allà, de qui n té un record tan clar, per dir-ho sense dir, és de l’Elisabetta però per respecte a temps passats decideix ajudar-la.

L’autora ens situa en l’època actual, post-pandèmia, on les empreses s’enfonsen i les ajudes van a tort i dret mentre no van a ningú en concret, l’Elisabetta sap que el seu marit està ficat en un embolic, un tema fosc i espinós del qual ella vol apartar-se’n i que en Brunetti promet investigar encara que acabarà tocant temes delicats com les organitzacions benèfiques.

Pot ser no tot es el que sembla, pot ser algú fa un abús de confiança, pot ser algú vol trair però no ser el braç executor...

Una trama que es va embolicant plana a plana i que de la mà d’en Brunetti anirem desentrellant amb un final força inesperat.

La prosa de la autora és absorbent, atrapa el lector i no el deixa escapar deixant petites pistes que haurem de seguir, les descripcions són molt acurades i gens excessives i la construcció dels seus personatges és molt sòlid.

No dubteu pas i aneu a descobrir si la veritat és només una o si s’amaga rere una gran mentida.

Per si us quedeu amb ganes de més misteri i de bones lletres us convidem a descobrir títols com: “Mort a la Fenice”, “Mort en un país estrany”, “Vestit per Morir”, “Mort i judici”, “Acqua alta”, “Son Profund”, “Contactes a les altes esferes”, “Un mar de problemes”, “Justícia uniforme”, “Proves falses”, “Sang a les pedres”, “Noblesa obliga”, “Sense Brunetti”, “Carn de Canó”, “Les joies del Paradís”,La temptació del perdó”, “Mort entre línies”, “Les aigües de l’eterna joventut”, “Sang o amor”, “Restes mortals”, “En nom del fill o “Amb l’aigua al coll” entre d’altres.

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada