dilluns, 24 de gener del 2022

El mètode Catalanotti

Per Àngela Sánchez Vicente

Després de “La xarxa de protecció” i les seves poques novel·les pòstumes que queden és un sentiment estrany sentir que estem llegint les darreres paraules del llegat bibliogràfic del gran Andrea Camilleri.

De nou, gràcies a la tasca de traducció d’en Pau Vidal podem fer un viatge cap a Vigata amb El mètode Catalanotti.

Sembla que aquesta novel·la ambientada en el món de les arts i el teatre sigui com un comiat del gran mestre vers una de les seves passions juntament amb la escriptura.

En aquesta obra descobrirem, mentre una companyia teatral del poble monta una representació per denunciar les dificultats de la vida moderna i sobretot el tema de la desocupació que incapacita per iniciar una vida plena i digne, un gran enigma.

En Carmelo Catalanotti serà el director i no posara pas les coses fàcils.

Un crim posa punt final a la producció doncs el motiu s’assembla massa a allò que denuncien a la companyia teatral.

Tot això en una de les obres en que en Salvo Montalbano té més problemes personals amb la seva parella que mai.

O xerren i es calmen o tot acabarà malament doncs cap dels dos tenen una paciència destacable en la seva llista de virtuts.

Amor, desamor, la lluita per mantenir la parella, el teatre, un crim i una gran denuncia social a l’ordre del dia es donen cita en aquesta obra de rabiosa actualitat que ens mostrarà de nou la capacitat creativa del gran mestre.

De la mà d’Edicions 62 podreu donar resposta a tots els interrogants que es van succeint en la novel·la que es desenvolupa amb un ritme trepidant.

Si us ha agradat aquesta nova i li agafeu afició i voleu ampliar la lectura de la bibliografia de l’autor, podeu trobar títols com  El somriure de l’Angélica, El joc de pistes, Joc de miralls, Un dissabte amb els amics, Una escletxa de llum, La forma de l'aigua, El lladre de pastissets, El gos de terracota, La veu del violí, L'excursió a Tíndari, L'olor de la nit, Un gir decisiu, La paciència de l'aranya, La lluna de paper, Foguerada d'agost, Les ales de l'esfinx, La pista de sorra, El camp del terrissaire, L'edat del dubte, La dansa de la gavina i L’altre cap del fil entre molts d’altres.

Cadascun amb les seves particularitats però amb una gran qualitat.

No els deixeu escapar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada