dilluns, 29 de novembre del 2021

Policies

Avui us vull presentar una novel·la escrita a quatre mans i que m’ha sorprès molt gratament, a tots els amants de la novel·la negra si us parlo d’ Andreu Martín ja sabeu que tenim entre les mans un èxit assegurat i aquesta vegada unit amb Joan Miquel Capell us trobareu davant una novel·la negra veraç, històrica i molt ben argumentada. No es tracta només de sang i fetge, aquesta vegada anem al principi de tot i a casa nostra.

Crims.cat ens presenta Policies, títol número seixanta dos de la seva col·lecció, i mai un títol havia esta tant encertat, en una novel·la negra ens acostumem a centrar en el personatge que fa us de la pistola o el ganivet, del que juga amb la víctima i en descobrir els seus motius.

No estic dient que aquesta vegada no sigui així però l’eix principal de tot plegar serà la complexitat de les primeres investigacions dels Mossos com a cos de policia i no només com un reforç poc important dels cossos de policia que ja existien sinó per ells mateixos i en quatre direccions que s’aniran encreuant.

És per aquest motiu que la portada ens mostra dos cotxes de policies en el que sembla una persecució nocturna, amb els llums encesos i amb una direcció que en la seva lectura descobrireu.

Ens situarem a la Barcelona Olímpica, l’any 1992 i al cas Melody, l’assassinat d’una jove filla d’un pilot de cotxes famós a Califòrnia, fet que convidarà a la policia americana a treballar amb la catalana, així és com Lou Díaz, personatge basat en Luis Diaz, entra en acció mostrant la seva formació com agent de la DEA.

Aquest cas ens portarà a una estafa amb receptes de la Seguretat Social, al tràfic de Clenbuterol i al tràfic de menors, un caldo de cultiu d’una societat que conviu amb nosaltres a l’ombra de la legalitat.

No us penso desgranar la historia en si, però he de reconèixer que han aconseguit aquests dos genis pensants enganxar al lector amb una trama intrigant on la ficció conviu amb la realitat del moment.

La prosa es fluida i dinàmica, el tempo sostingut i les descripcions i construccions dels personatges són molt detallades, certament els pilars de la historia en general parteixen de la realitat que en cap moment és fa pesada, alliçonadora ni solapa la trama criminal.

Un equilibri molt difícil d’aconseguir realment.

Una lectura excel·lent pels amants de la novel·la negra i per aquells que vulguin saber més sobre la policia i els seus fonaments.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada