divendres, 10 de setembre del 2021

L'embolic

Per Àngela Sánchez Vicente

Avui aprofitant que l’inici del curs escolar impera en aquests dies us volem presentar un llibre que entretindrà als menuts alhora que ajudarà molt als infants i a les famílies a comprendre el seu món emocional.

Sempre, des de temps remots, es tendeix a pensar que els nens i nenes no tenen problemes o tendim a relativitzar-los des del punt de vista adult però ens hem de conscienciar que també tenen problemes, cabòries i que les coses del seu entorn els afecten sigui en positiu o en negatiu.

A més, el temps de pandèmia, ha posat en negre sobre blanc inquietuds i neguits que nanos i joves acostumen a passar i ara s’han accentuat.

En un món on els problemes, les emocions negatives i, posats a l’extrem, els trastorns emocionals i malalties mentals semblen encara un tabú que s’ha de tapar amb el maquillatge de la falsa felicitat de les xarxes socials i altres distraccions cal posar el focus en un problema endèmic de la societat per tal  d’obrir el diàleg a casa i a les escoles.

A la obra L’Embolic coneixereu a l’Anna, una nena que ens mostrarà com tothom té pensaments positius i negatius, ordenats i desordenats, tristos i feliços.

Però mai s’ha preguntat com combatre un pensament embolicat.

Ella és una nena feliç però una nit passa molta estona desvetllada amb problemes que li han tret la son: no li va sonar el despertador i va arribar tard a l’escola, no va sortir al pati perquè plovia i el seu germanet li va dibuixar sobre els deures que tan curosament havia fet.

Només llevar-se procura dir als pares que què pot fer per desfer el seu embolic de pensaments i ells li recomanen anar a la biblioteca a passar una estona distreta.

No aconsegueix treure l’embolic del seu cap i per recomanació de família i amics va a natació, a córrer, a fer ioga,... però res aconsegueix desembolicar l’embolic fins que, sense saber com troba una eina que l’ajuda a ordenar-se i a allunyar la seva preocupació.

És una obra genial, bonica, sensible i amb una gran càrrega didàctica i reflexiva que ens regalen la Lídia Alcázar i la Noemí Fernández acompanyades per les il·lustracions de Seta Gimeno.

És un llibre en gran format i amb unes il·lustracions clares i entenedores sense masses pretensions que enamoren i ajuden a obrir el diàleg amb els petits de la casa.

Segur que aquesta obra us farà veure la mentalitat infantil d’una altre manera i obrirà una comunicació molt interessant a la família.


De nou Bindi Books ens ofereix una història carregada de bellesa i realitat.

Un llibre de qualitat per regalar i gaudir amb els menuts!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada