dimarts, 9 de febrer del 2021

L'àngel negre

Avui us presentem una de les darreres incorporacions al catàleg de grans títols dels nostres amics de Llibres del delicte.

Maria Sardans, pseudònim de Montse Cabanas ens presenta la seva primera novel·la, una historia negra molt inspiradora i amb una portada que crida molt l’atenció.

L’àngel de la mort, L’àngel negre, sobre un fons marcat per la bandera de Suïssa, un referent molt clar en quant es comença a llegir la novel·la.

Aquesta novel·la amaga molt de la seva autora, una amant del món i del seu descobriment viatjant entre d’altres detalls que li donen profunditat i credibilitat al ambient i a les seves descripcions dels diversos destins que visitarem de la mà de la nostra protagonista en la recerca de a veritat.

La nostra protagonista és la Valentina Palau, una hereva multimilionària que ha lluitat per ser la esposa perfecta fins que descobreix que amb les banyes pot marcar el sostre.

Així que decideix fer una cosa per si mateixa i de pas tocar-li l’amor propi al seu ex, és presenta a les proves de mosso d’esquadra, el seu ex ho ha intentat diverses vegades fracassant però ella ho aconsegueix.

Per la seva manera de ser, els seus contactes i els seus aprenentatges des de joveneta la fan ser molt peculiar en les seves investigacions obtenint uns resultats inesperats i tot un èxit en les resolucions dels casos que cauen en les seves mans.

Un d’aquests casos la portarà a col·laborarà amb l’inspector Alemany, un home molt diferent a ella, que no combrega amb la seva manera d’actuar cosa que al principi els posarà algun pal a les rodes entre ells.

Amb ells estirarem els fils d’una investigació que ens portarà a Suïssa i a Rússia, i alhora ens mostrarà un món de luxe on la Valentina cada cop encaixa d’una manera molt diferent.

Sé que estem parlant d’una novel·la negra, però voldria destacar la construcció d’aquest personatge, una dona que evoluciona plana rere plana i que molt poc queda de la seva primera presentació transformant-se en una versió millor d’ella mateixa.

La prosa de l’autora és dinàmica, fresca, lleugera, sap seduir al lector i fer-lo entrar en una trama de corrupció i sang.

Un thriller que sap mantenir l’intriga amb bons girs argumentals i una historia solvent com a fil conductor.


Una novel·la carismàtica per si mateixa que val molt la pena descobrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada