Per Àngela Sánchez Vicente
Tot i que fa dies que hem iniciat l’any 2021 amb molta il·lusió no podem deixar de mirar enrere i recordar tot el que es va iniciar el fatídic 13 de març del 2020.
És un passat que ens acompanya, que ens explica que encara que les coses millorin estem immersos en una pandèmia i en un estat global mai vist amb anterioritat.
Cadascú de nosaltres té els seus propis sentiments i vivències però avui volem compartir en primera persona la vivència d’en Jordi Basté.
A la seva obra ens explica els mesos que han canviat el món, la ràdio i la vida.
Tots crèiem ser els conductors o pilots de la nostra pròpia vida fins que ens hem adonat que realment no és així. La vida ens ha donat un bon calbot i cadascú l’ha viscut i l’està processant a nivell físic, mental i anímic com bonament es pot.
És un consol veure com a grans personalitats de la nostra terra també els ha canviat, els ha convidat a la reflexió, al canvi i a l’adaptació. Ells com a referents ens donen una mica de pauta o model per tal de veure on som parats amb tota aquesta historia.
A Sol com un mussol l’autor s’expressa en la seva vivència des que li varen diagnosticar el positiu fins a com ha reorganitzat la seva feina sense deixar mai de informar i entretenir al seu públic fidel.
Debat entre moments angoixants i d’altres més distesos, del seu compromís professional i el seu recompensat èxit durant aquests mesos...
Aquest llibre és el còctel perfecte del que a diferents escales hem sentit tots arran del confinament i les males noticies exteriors.
Teletreball, trucades amb amics, por als símptomes, por a emmalaltir, enuig, tristesa, alegria, superació... Aquest llibre de manera senzilla i directa toca tots els pals emocionals que va viure d’una manera natural i sense caretes que per mi francament encara el fan més gran.
Sembla de valents dir que no es té por però el veritable heroi valent sap dir que ho ha passat malament però que s’ha enfrontat a les seves pors i ha guanyat.
Aquest llibre és tota una inspiració de com ens podem reinventar i de la capacitat d’adaptació humana.
Amb el pròleg de la Mònica Terribas aquesta obra que ens ofereix Ara llibres esdevé humà, complert i respectuós.
És un testimoni en veu pròpia sobre uns dies que ens van doblegar a tots.
Com tot el que ell fa o toca és un veritable èxit.
Us el recomano ara que toca la reentré a la feina i a les escoles després de les festes nadalenques.
Les seves reflexions us faran reflexionar i créixer.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada