dimecres, 5 de setembre del 2018

Cançó de sang i or


Per Àngela Sánchez Vicente


Estem d’enhorabona tots els enamorats de la novel·la històrica doncs ens retrobem amb el gran i aclamat autor Jordi Molist.

Les seves obres Promet-me que seràs lliure i Temps de cendres ens van presentar a un escriptor que tot i haver publicat amb anterioritat estava disposat a transmetre’ns a traves de la literatura l’amor per les bones lletres i la historia.

Ara ens retrobem amb la novel·la Cançó de sang i or i ens traslladem als temps en que la Corona d’Aragó va donar més d’un mal de cap a la historia política Espanyola i Europea.

Al segle XIII el regne d’Aragó i el regne de Sicília tenien molta força i molta esperança en una unió futura que podia deixar tot el mediterrani sota el seu domini.

Per això hem d’anar als inicis i conèixer a una jove Constança de sicilià que haurà d’abandonar tot allò que coneix per casar-se amb un home molt més gran que ella i que ni tan sols coneix. Aquest home és Pere II que només salvarà el seu regne amb aquesta unió i podrà fugir dels ulls del propi Papa, en Carles d’Anjou i el Rei de França.

Sentiments trobats de caire personal i interessos polítics sumeixen a aquests protagonistes en uns grans debats sobre el deure i l’haver, entre el que han de fer i el que volen fer.

Ja ho deien els antics que no hi ha gloria ni victòria sense sacrifici.

Una de les millors coses de les obres de Jordi Molist és que reflecteixen a la perfecció i sense anacronismes la historia universal d’una manera propera i planera que enganxa molt al seu públic lector però alhora dona molt volum als protagonistes i deixen de ser mers noms escrits a la historia per passar a tenir sentiments, viure passions i misèries i ens apropa al seu possible caràcter.

Amb una gran base didàctica i amena és una gran obra a tenir en compte i que val la pena ser llegida doncs ens obre els ulls i ens direcciona el focus d’atenció en els esdeveniments clau i en els petits gestos que poden detonar una gran revolució tant política com individual.
És una manera única d’apropar-nos a la corona d’Aragó i viure els batecs que en aquells temps feien trontollar els regnes.

Us hi animeu? Us asseguro que és una gran descoberta i un llibre que val la pena llegir i desgranar-ne els detalls!

A, per cert, recordeu que tal com resa el seu lema: “Si guanyes, vius. Si perds, mors.”

De la mà de Columna us apropem aquesta novel·la mereixedora del Premi de Novel·la Fernando Lara 2018. Un merescudíssim premi i un gran tribut a la historia.

No el deixeu escapar!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada