divendres, 20 d’abril del 2018

L’amor i la lectura


Un llibre imprescindible per aquest Sant Jordi és L’amor i la lectura que ens presenta Comanegra. És lleuger, així que el podreu portar a la butxaca mentre passegeu Rambla amunt i avall, és senzill per a tot cor a la recerca d’esperança, és planer per a tota ment desperta i és bonic per fer aquell regal que és gaudirà durant molt de temps.

Una portada plena d’una pluja de roses vermelles, les més clàssiques i passionals amb un Sant Jordi lluitant contra el drac emmarquen el nom d’una autora que s’ha consolidat com una de les grans veus actuals de la nostra llengua, Sílvia Tarragó.

El nostre protagonista és diu Jordi, no podia ser pas d’una altre manera, aquest jove de quaranta anys ha tornat a casa dels seus pares després de separar-se. Està confós i perdut encara que ja s’ho veia a venir degut a la relació freda i distant i al fet que l’únic que els mantenia junts eren les seves dues filles.

La mare d’en Jordi decideix regalar-li pel seu sant un llibre que l’ajudi, que el motivi, que el faci sentir més enllà de la seva pròpia pell, així que s’acosta a la llibreria del barri i li demana a l’Anna, la llibretera una missió impossible i alhora tot un repte per un amant dels llibres, li ha de trobar un llibre per algú a qui no li agrada llegir.

Per a mi, que l’Anna té força en comú amb la nostra autora, ja que va ser llibretera durant catorze anys i és potser per això que és tan senzill sentir-la propera.

Aquesta novel·la és desgrana en tres parts. La primera se’ns presenta sota el títol “El drac” i a part del ja mencionat descobrireu com en Jordi i l’Anna es coneixen i com aquest acaba prometent llegir “El petit princep”.

La segona part se’ns presenta sota el títol de El cavaller, i en aquesta part descobrirem noves lectures per en Jordi com “El cavaller de l’armadura rovellada”, “Joan Salvador Gavina” i “L’Alquimista”.

La darrera part s’amaga rere “La rosa” on en Jordi haurà de triar la seva pròpia lectura que descobrireu quan la llegiu.

Aquesta novel·la tot seguint la vida d’en Jordi i la seva relació amb l’Anna ens descobreix grans títols que aporten reflexions profundes, moments d’intimitats i evasió tant per en Jordi com per a nosaltres.

M’encantaria conèixer l’Anna i que em recomanes un nou llibre, segur que “L’amor i la lectura” seria una gran aposta.

Aquesta novel·la compleix els requisits de que en el pot petit hi ha la bona confitura, la seva prosa és suau, és llegeix en un moment però deixa un regust i com una picor als dits a la recerca d’alguns dels llibres que ens recomana i que els protagonistes comenten efusivament.

Senzillament una novel·la que convida a estimar la lectura, a llegir entre línies i que transforma l’Anna en el cavaller i en Jordi en l’ànima captiva del drac de la no lectura.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada