dilluns, 16 d’abril del 2018

El sindicat de l'oblit


Per Àngela Sánchez Vicente


Si vau gaudir de la lectura d’Els ambaixadors, novel·la guanyadora del Premi Josep Pla 2014 i vàreu fer-vos amics d’en Mossèn Farràs teniu la oportunitat de retrobar-vos amb ell en una nova novel·la que no forçosament és una segona part.

Aquestes obres de l’Albert Villaró són un binomi fantàstic a destacar de la seva amplia bibliografia i no us deixaran impassibles doncs us convida a reescriure la historia i a reflexionar en moltes variants de la mateixa.

Només un  gran coneixedor de la realitat i la història pot escriure unes novel·les tant especials i inclassificables.

Reescriure la historia és de valents i ens obre els ulls a la contraposició del que va passar i el que ell ens proposa acompanyat sempre del gran Mossèn Farràs.

A El sindicat de l’oblit, el més peculiar agent amb sotana que té la intel·ligència de la República ha de protegir una Catalunya amenaçada.

Si voleu descobrir els secrets de l’operació Siscló i de l’atemptat que va acabar amb la vida del general Francisco Franco al juliol del 1936 heu de submergir-vos en aquesta aventura.

Partint d’un context, un escenari i una societat real talla en un moment la historia i la reinterpreta creant una aventura que us deixarà sense alè i amb la boca oberta.

El protagonista i l’autor s’embarquen en una aventura cap a la correcció dels errors del passat.

Pot semblar una idea esbojarrada, irreal o fins i tot fantasiosa però farà les delícies dels amants de les bones lletres i de la novel·la històrica.

Una època convulsa, un personatge sense igual, un ritme trepidant i un argumentari molt treballat són els ingredients necessaris per narrar la nova història d’una manera realista i sense massa impacte. 

Investigació, persecució, misteri i intriga es donen cita en aquesta gran historia que ens canviarà la visió sobre una època ben tèrbola a Catalunya.

És un homenatge als grans “i si...” de la història. 

Gràcies a l’aposta de Columna podem anar a l’encontre d’un gran escriptor del que us recomaneu que investigueu a la seva bibliografia i desgraneu la grandesa de les seves obres.

És una de les nostres apostes per la Diada de sant Jordi d’enguany! Què en penseu? El deixareu escapar? 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada