dimecres, 20 de juliol del 2016

El gran llibre dels Mites Grecs



Avui començaré amb una frase del autor sense dir-vos el títol: “Els mites contenen les esperances i els somnis de tota la humanitat”, així és com us vull presentar un llibre que ens presenta Estrella Polar per als menuts de la casa però que a mi m’agradaria recomanar per a tots els públics.

El gran llibre dels mites grecs és un recull de dotze histories que molts de nosaltres coneixem ja sigui perquè ens h han explicat a l’escola o pel fet de ser aventures de terres llunyanes on els homes s’enfrontaran als Deus de l’Olimp i a les seves trampes.

Eric A. Kimmel ha seleccionat en aquest recull “Prometeu”, “La capsa de Pandora”, “Persèfone i Hades”, “Ecos i Narcís”, “Aracne”, “Pigmalió i Galatea”, “El Rei Mides”, “Orfeu i Eurídice”, “Jàson i el velló d’or”, “Dèdal i Ícar”, “Teseu i el minotaure” i “Perseu i medusa”, tots ells explicats amb un llenguatge molt planer, amb una presentació amb lletra gran pels menuts i unes il·lustracions acurades, boniques i que acompanyen el text, aquestes són obra de Pep Montserrat.

A tots els menuts els agraden els contes d’aventures, on essers fantàstics com un minotaure acaben perdent en el seu propi laberint a mans d’una persona com ells, histories romàntiques on les diferencies no han de marcar restriccions i la bellesa preval a la foscor.

Personalment trobo la mitologia fascinant, la idea de que uns Deus governin la humanitat des d’una muntanya i que en molts casos una simple persona de bon cor els espatlli les seves guerres entre panteons és apassionant.

Moltes pel·lícules juvenils i no tan juvenils agafen les arrels mitològiques per mostrar-nos un món de fantasia, de perills i de grans aventures, però el nostre jovent moltes vegades es perd pel camí ja que no té un referent per a comprendre qui són els centaures, quin Déu era de cada cosa, etc...

Avui teniu l’oportunitat no tan sols d’enriquir la cultura del més menuts, sinó també de divertir-los amb grans epopeies i de poder compartir-les amb vosaltres. A més, és molt adequat per a lectors que comencen a agafar confiança en la lectura.

Un llibre infantil com els d’abans, ric en contingut, amb grans il·lustracions i un enquadernat de qualitat a un preu molt ajustat. Esperem que el Rei Mides no l’atrapi o no el podrà llegir.

Un imprescindible per a tothom, jo no penso deixar anar el meu exemplar, és el meu petit tresor per gaudir a petits glops prenent el sol.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada