diumenge, 3 de gener del 2016

Bolets. Mini receptaris



Per Maria Valle Viña

Preparats per llepar-vos els dits? Cossetania Edicions ens apropa quatre mini receptaris de diferents temàtiques (Bolets, melmelades casolanes, ratafies i coques i pastissets) i totes a un preu molt econòmic. 

Per anar obrint la gana tenim el primer mini receptari sobre els Bolets on hi trobem tot un repertori de plats elaborats amb bolets de tot tipus. Un ventall de gustos i aromes de boscos tardorencs i prats de primavera. Hi trobareu des de pastes, arrossos, amanides, coques, pastissos salats, fins a ous, carns i fins i tot peixos. Receptes per fer a casa, amb base clàssica i tocs d’actualitat. 

Però tot i ser un “mini” receptari, a més de les receptes hi trobem una introducció de l’autora on ens parla de les seves experiències amb els bolets i on ens explica les característiques dels bolets que trobarem a les receptes. 

Mariona Quadrada l’autora, és de Reus, el 1984 va crear l’escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a Reus i, des de llavors, es dedica a la docència culinària. Ha publicat més de quaranta llibres de cuina, ha participat en múltiples projectes per a institucions, programes de ràdio, televisió i escriu articles per a diverses publicacions. Actualment continua la tasca culinarioeducativa i segueix recollint les seves experiències en llibres com el que avui us presentem. 

En Josep Borrell es l’encarregat de la fotografia, estudià disseny i fotografia. S’ha encarregat de la il·lustració fotogràfica de guies i llibres de literatura, art i gastronomia. Ha publicat fotografies en portades de revistes d’arquitectura, fotografia i moda, i ha il·lustrat, també, catàlegs d’art. 

Per acabar us deixo una recepta molt senzilla que podreu fer en 35 minuts “Coca de Rovellons i botifarra negra”:

Ingredients: 1 planxa de pasta de pizza, 1 botifarra negra, 300 g de rovellons, 6 tomaques, all, julivert, oli i sal. 

Elaboració: Ratlleu les tomaques i fregiu-les en una paella amb oli i sal. Un cop feta la salsa, deixeu-la refredar una mica abans d’aplicar-la. Estireu la pasta de pizza al damunt d’una llauna enfarinada o amb un paper antiadherent. Unteu-la amb força tomaca, els rovellons ben fets, sal i oli i coeu-ho al forn a 180ºC durant 15 minuts. Traieu la pizza i escampeu-hi ‘all i el julivert trinxats i la botifarra negra a talls. Poseu-ho al forn 4 o 5 minuts més. La podeu servir amb una amanida d’escarola. 

Bon profit! 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada