Per Maria Valle Viña
Preparats per
llepar-vos els dits? Cossetania Edicions
ens apropa quatre mini receptaris de diferents temàtiques (Bolets, melmelades
casolanes, ratafies i coques i pastissets) i totes a un preu molt econòmic.
Per anar obrint
la gana tenim el primer mini receptari sobre els Bolets on hi trobem tot un repertori de plats elaborats amb bolets
de tot tipus. Un ventall de gustos i aromes de boscos tardorencs i prats de
primavera. Hi trobareu des de pastes, arrossos, amanides, coques, pastissos
salats, fins a ous, carns i fins i tot peixos. Receptes per fer a casa, amb
base clàssica i tocs d’actualitat.
Però tot i ser un
“mini” receptari, a més de les receptes hi trobem una introducció de l’autora
on ens parla de les seves experiències amb els bolets i on ens explica les
característiques dels bolets que
trobarem a les receptes.
Mariona Quadrada l’autora, és de
Reus, el 1984 va crear l’escola de cuina Taller de Cuina Mariona Quadrada a
Reus i, des de llavors, es dedica a la docència culinària. Ha publicat més de
quaranta llibres de cuina, ha participat en múltiples projectes per a
institucions, programes de ràdio, televisió i escriu articles per a diverses
publicacions. Actualment continua la tasca culinarioeducativa i segueix
recollint les seves experiències en llibres com el que avui us presentem.
En Josep Borrell es l’encarregat de la
fotografia, estudià disseny i fotografia. S’ha encarregat de la il·lustració
fotogràfica de guies i llibres de literatura, art i gastronomia. Ha publicat
fotografies en portades de revistes d’arquitectura, fotografia i moda, i ha
il·lustrat, també, catàlegs d’art.
Per acabar us deixo
una recepta molt senzilla que podreu fer en 35 minuts “Coca de Rovellons i botifarra negra”:
Ingredients: 1
planxa de pasta de pizza, 1 botifarra negra, 300 g de rovellons, 6 tomaques,
all, julivert, oli i sal.
Elaboració:
Ratlleu les tomaques i fregiu-les en una paella amb oli i sal. Un cop feta la
salsa, deixeu-la refredar una mica abans d’aplicar-la. Estireu la pasta de
pizza al damunt d’una llauna enfarinada o amb un paper antiadherent. Unteu-la
amb força tomaca, els rovellons ben fets, sal i oli i coeu-ho al forn a 180ºC
durant 15 minuts. Traieu la pizza i escampeu-hi ‘all i el julivert trinxats i
la botifarra negra a talls. Poseu-ho al forn 4 o 5 minuts més. La podeu servir
amb una amanida d’escarola.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada