dijous, 9 d’abril de 2015

Per Sant Jordi un clàssic i una rosa vermella (2015)


Cada any, quan s’apropa la Diada de la cultura i de l’amor, ens preocupa encertar el llibre que regalarem o que ens auto regalarem, però no ens amoïna tant el color de la rosa amb la qual acompanyarem el llibre. Segons la tradició tant important és l’un com l’altre i per això aquest any us vull oferir el pack complert, us proposo una rosa i un llibre.

A qualsevol floristeria, a plena Rambla o entre els molts estudiants que venen flors, és molt habitual trobar roses de diversos colors i és per això que volem gaudir de la diversitat per intentar trobar la parella ideal per a cada una d’elles.

Espero que amb aquestes idees aconseguiu una Diada plena de color i amb un títol imponent.
Si sou clàssics i no us ve de gust canviar el color típic de la rosa, el llibre que s’ajusta més per regalar també podria ser un clàssic, i per descomptat no ens podem oblidar del tòpic “Per Sant Jordi el Sant Jordi”. Us recomanem:


Xavier Bosch fa un gir a la seva prosa i ens recomana Algú con tu, una novel·la on l’amor més pur i alhora passional marcarà la vida dels nostres protagonistes d’una manera profunda i transgressora per les seves maneres de concebre i sentir la vida.

En aquesta novel·la guanyadora del Premi Ramón Llull d’enguany descobrirem l’affair del Jean-Pierre, un galerista d’art lliure d’esperit que és tot el contrari de la Paulina Homs, una dona tradicional i de vida tranquil·la que només es preocupa pel benestar de la família i aquells que l’envolten.

Aquesta novel·la que ens ofereix Planeta reconec que m’ha emocionat i ha traspassat els fils de la meva emotivitat, és d’aquells llibres que t’agrada llegir sense que et mirin per poder deixar anar la teva imaginació i si ha de caure una llàgrima, doncs que caigui amb llibertat.

Alliberador, preciós, sensible, subtil, sense caure als clitxés... què més es pot demanar?


Las novelas de Stella Gibbons se caracterizan por su ingenio y el sentido del humor y en Bassett no es para menos. Una novela entretenida y divertida a partes iguales, que podrás leer de forma ágil y en cualquier lugar, dada a su cómoda edición, que presenta Impedimenta.

La casa de huéspedes de La Torre se encuentra ubicada en un frondoso bosque de hayas en pleno Buckinghamshire, cerca de un pequeño pueblo llamado Bassett, que pone el nombre a nuestra novela.

La  casa de huéspedes es regentada por dos extraordinarias mujeres de muy marcada personalidad, sin embargo, su amistad es mera apariencia pues ambas se odian con todas sus fuerzas. 


RBA en su colección Serie Negra nos presenta la colección del 125 aniversario de Agatha Christie

En El misterio del Tren Azul el lujoso Tren Azul atraviesa regularmente Francia para llevar a sus selectos pasajeros a la Costa Azul. Sin embargo, en su último trayecto también viaja la muerte.

Cuando el tren llega a su destino, la hija de un magnate estadounidense del petróleo aparece brutalmente asesinada en su compartimento. Llevaba consigo un collar con el mayor rubí del mundo, el “Corazón de Fuego”, y naturalmente la joya ha desaparecido. El consternado padre de la chica contrata a Hercules Poirot para que resuelva el caso.

El famoso investigador no tarda en comprobar que la vida personal y familiar de la víctima distaba mucho de ser idílica. En un mundo donde todo son apariencias, algunos de los sospechosos están mucho más cerca de lo que nadie se podría imaginar. 


Si queréis rescatar del olvido un gran clásico os tenéis que rendir a El fantasma de la ópera en formato cómic que nos regala la editorial Impedimenta.

Basado en la obra original de Gaston Leroux nos muestra la esencia sin modificarla, dejándola intacta pero añadiendo gracias a los gráficos y a los colores un plus de significado y una atmosfera inigualable.

Pocas veces romance, terror, misterio y tragedia se dan tan bien la mano para mostrar un sentido único e intimista reflejo de la personalidad compleja y cambiante de sus protagonistas.

Es sobrio, elegante, riguroso y el regalo imprescindible para los lectores voraces de autores clásicos.


Editorial Proa ens presenta l’antologia poètica de Joan Vinyoli, Poemes, en el seu centenari que ha elaborat i prologat Joan Margarit pretén desvelar quin és el nucli dels millors poemes vinyolians i d’on ve l’excel·lència d’aquests poemes escampats per tota l’obra i que el converteixen en “un dels poetes més grans en llengua catalana”.

Joan Margarit fa una llarga introducció que és, a més d’un text crític important sobre la poesia de Vinyoli, una aproximació a la persona, a partir d’una recerca molt particular i de vivències personals al voltant de la vida sentimental de l’últim Vinyoli. Ho fa sempre des de l’admiració i amb respecte, però també sense concessions a l’hora d’acostar-se al que és fonamental per entendre el personatge i la seva vida, és a dir, la seva poesia.

Cap comentari:

Publica un comentari