dimecres, 8 d’abril del 2015

813 TRUFFAUT



Per llegir una gran biografia o novel·la gràfica sense precedent sobre en Truffaut ens hem de rendir a la feina de la Paula Bonet amb la seva obra titulada 813 Truffaut.

Una obra que per començar és bonica com tot allò que brolla de la ment de l’autora, dels seus traços i la seva paleta de colors que revitalitzen un dels grans genis francesos.

A l’obra queda palès el procés de documentació que ha fet, 2 anys rellegint les seves novel·les, escrits i veien les seves pel·lícules cercant els detalls i allò que poden fer que l’home que s’amaga rere les seves produccions esdevingui el protagonista d’aquesta aventura sobre la seva vida.

De ben segur que com tot autor ha deixat part del seu món, les seves angoixes i preocupacions en alguna producció traslladant-t’ho a un personatge o situació concreta.

La seva particular forma de tractar les relacions amoroses i la seva particular manera de lligar literatura, cinema i món real són els motors d’investigació de la Paula Bonet i allò que queda imprès amb més relleu a l’obra.

Realment els humans som un mar d’emocions en que les sensacions i la nostra capacitat multifacetica fa que les nostres ombres puguin ser transformades en llum o bé que mostrem per defecte una cara quan en realitat aquesta n’oculta milers d’altres.

De la mà de La Galera tenim una cita amb l’autora i il·lustradora i amb en Truffaut del que creia que sabia moltes coses però ha esdevingut un gran desconegut del que he aprés molt i he comprés molts perquès que em ressonaven al cap.

Realment és una obra completa, àgil, fresca, amena i molt ben documentada ideal per als seus seguidors, pels amants del cinema o per als que simplement vulguin fer un nou amic.

Estic ben segura que en Truffaut estaria molt content de presentar-se a la societat amb aquesta genial presentació.

Què? Us animeu a anar a l’encontre?

No us en penedireu pas!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada