diumenge, 22 de febrer del 2015

La República Pneumàtica



Avui estem d’enhorabona tots els seguidors de les bones històries que es basen en un punt de partida real fins que un tall d’irrealitat ens mostra com podria haver estat tot si hi haguessin interferit altres elements, persones o situacions. 

Voleu acompanyar-nos a un viatge sense igual per la Barcelona romana per un cel ple de dirigibles, i el fum de les màquines de vapor? Doncs vinga, el vostre bitllet a la imaginació es titula La República Pneumàtica.

El seu autor, en J. Valor Montero, és un gran mestre de la història i gràcies a la seva extensa documentació ha pogut cohesionar fets històrics distants en el temps i geogràficament en un mateix temps i escenari creant una novel·la plena de personatges amb un gran volum i desenvolupament crític i moral i unes reflexions que es poden extrapolar als nostres temps deixant-nos amb la boca ben oberta. 

La majoria de les novel·les de ciència ficció ens narren sentiments humans però el dibuix de la por, la compassió, la família i un llarguíssim etcètera que brolla de la ploma de l’autor us deixarà ben sorpresos i amb moltes ganes de recomanar aquesta obra a amics i coneguts.

Estem parlant de que les xarxes i vies de comunicació ja uneixen gairebé tot el món, l’Imperi Romà està a un pas de la guerra amb l’Imperi Xinès i a l’abans del progrés sense cap final ni punt de retorn. 

El nostre nou amic i protagonista anomenat Marcus té la missió d’anar a Barcinomagna per cercar les proves que poden alliberar al seu pare d’un empresonament injust fruit d’un reguitzell d’infortunis i errors però el seu camí no serà gens fàcil.

Aquest nano està dotat d’una gran moralitat i no deixarà arrossegar el nom del seu pare per terra així s’hagi d’enfrontar a complots, a revoltes que el tocaran de prop i al propi Cònsol.

A més també tenim la trama amorosa que potser li entorpeixi el camí però potser el salva d’altres aspectes... realment no us volem desvetllar massa cosa més doncs és una obra a tenir en compte i que val molt la pena de ser llegida així que us convidem a que us feu amb un exemplar i el gaudiu plana a plana i desgraneu tot allò que l’autor ens indica com a critica social i col·lectiva dels períodes històrics que en aquests fulls es donen cita.

Creieu que se’n sortirà en Marcus? 

La resposta només la sabreu de la mà de Cruïlla i d’aquesta obra extraordinària que farà les delícies dels amants de les lletres, els apassionats de la historia i els nostres seguidors més fantàstics.

Encara no esteu convençuts? Us deixem amb les primeres planes i us avisem que és altament addictiu! No el deixeu escapar i gaudiu del viatge.

En castellà la podreu trobar a Fantascy.

Per cert, La república pneumàtica és només una peça d’un projecte més gran, per una banda tenim aquesta novel·la que tindrà segona part i per una d’altra Omni, un relat interactiu que s’ha convertit en una app per iPad i en un llibre auto-editat, “Barcelona Steam Punk”, amb recursos de realitat augmentada; en un futur proper, en una Barcelona molt semblant a la nostra, els personatges es mouen entre el món real i una mena de Second Life, un videojoc que recrea aquesta Roma alternativa.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada