dijous, 18 de desembre del 2014

Hotel Indira



Per Raúl Gotor


Hotel Indira se’ns presenta de la mà d’Edicions 62 com una novel·la vers l’acceptació d’un mateix, de les seves limitacions i possibilitats. 

El poeta Nicolau Comagran Serch torna a Mallorca després d’una vida plena daltabaixos. Nico va poder assaborir les mels de l’èxit i assabentar-se que aquest és com un amant infidel i et deixa quan menys t’ho esperes. 

Un cop perdudes les muses, torna a Mallorca amb la seva mare per tal de regentar l’Hotel del seu tiet, l’Indira, ja que és incapaç de tornar a seguir escrivint. 

Reduït al no-res com escriptor i com persona, el protagonista ens farà acompanyar-lo per gairebé totes les etapes emocionals que es poden tenir al llarg del procés més important de l’ésser humà: el treball introspectiu de saber com és un mateix. 

Presoner d’un pou cíclic i viciat, haurà de ser capaç de trobar-se a si mateix i comprendre que allò que som, ho hem anat teixint al llarg dels nostres dies i que potser la culpa del nostre present només la tenim nosaltres mateixos. A la seva trobada personal s’acobla l’inesperat ressorgiment de l’amor per la Natàlia, la dona del seu més gran enemic, responsable d’un gran grup hoteler.

Melcior Comes ha estat guanyador del 34è Premi BBVA Sant Joan justament per aquesta novel·la. Llicenciat en Dret i Teoria de la Literatura i autor de novel·les com "L’aire i el món", "L’estupor que us espera" i "El llibre dels plaers immensos", ara ens presenta a Hotel Indira uns personatges tèrbols, afligits, emmarcats en una Mallorca diferent a la que podem conèixer des de fóra.


Una Mallorca dessolada, hivernal, que pateix les mateixes transmutacions que els treballadors de l’Indira: la calor de la Rita, la corrupció d’en Burak, la bogeria d’en Nico, la fredor de la Natàlia... 

Melcior ens apropa a una realitat que coneixem: la corrupció econòmica i política que pateix el nostre país com a rerefons d’un amor malaltís que com una catàstrofe emocional es pot emportar amb la seva ona expansiva tot allò que realment estima.

De lectura lleugera però amb un potencial psicològic enorme, Hotel Indira es pot prendre en petits glops descafeïnats o com una tassa de cafè ben carregat. Recomano la cafeïna: la reflexió de les ànimes, l’estudi de les persones... i si la seva lectura pot canviar allò que fem, o deixem de fer a la nostra vida, per encarrilar-la en benefici de la nostra integritat psicològica, perquè no fer-ho?



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada