dissabte, 25 de maig del 2013

Reír al viento




Abans d’entrar en farina volem agrair a l’Editorial Suma de Letras i a l’autora Sandra Barneda la dedicatòria que ens regala en la seva primera novel·la, i esperem que no pas l’última, “Reír al viento”.

Podríem resumir l’experiència vital que aporta la novel·la en les seves tres preguntes que ens planteja a la contraportada: Alguna vegada has pensat en posar terra de per mig? Perdre’t en un lloc llunya i veure la teva pròpia vida des de la distància? T’atreviries?
A la primera pregunta crec que no, a la segona un segur que si, però a la tercera i més real, la veritat no ho se, i crec que cada lector descobrirà les seves pròpies respostes a mesura que la novel·la avança amb pas ferm i decidit.

Una novel·la que crea un clima perfecte entre l’intimisme que aporten cada un dels personatges amb els seus caràcters definits i la relació que aquests van establint entre ells i amb l’ambient i una vessant negra que va fent filigranes entre les seves 614 pàgines. No us espanteu, enganxa al lector de tal manera que us semblaran moltes menys i seguireu amb ganes de més.

En una dona recau el pes de l’obra, una dona abnegada a ajudar a tots aquells que l’envolten i que atrau els sentiments del lector a flor de pell, una persona prou forta per enfrontar-se al món, però que no sap ajudar-se a si mateixa. L’Álex arribarà a ser una molt bona amiga de tots vosaltres. Un detonant de les vostres pors, dels vostres amors i de les vostres necessitats.
Rica en descripcions que transporten als lectors a l’illa de Bali, un racó allunyat del món on l’Alex es demostrarà a si mateixa la seva valia i descobrirà un món nou quan s’aturi a contemplar el seu voltant i reflexioni sobre qüestions que han dominat la seva vida fins al moment.

L’autora no perd punt i aprofita per mostrar-nos les injustícies que regnen a traves d’una senzilla paraula que és colpidora, els prejudicis, són tants i tan diversos que afecten a tothom d’una manera o una d’altre.

Suposo que deveu voler saber una mica més sobre l’Álex, doncs bé, és una escriptora de llibres d’autoajuda que necessita auto ajudar-se, trenca amb la seva vida i viatja a Bali, en el seu camí coneixerà a una mestra espiritual, a dos germanes molt diferents i a una enigmàtica pintora de Deesses. El to negre apareix quan es topa amb un assassinat.

Us oferim les primeres pàgines on quedareu atrapats sense remei.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada