dissabte, 4 de maig del 2013

El jardín de bronce



Un thriller negre, amb una ambientació crua i tensa, on els personatges ens mostraran una cara molt amarga de la vida. Una vida on el nostre protagonista principal, en Fabián ens mostrarà que quan tot sembla perdut i la gent et comença a abandonar, s’ha d’aixecar el cap, enfrontar-se a la vida i no perdre mai l’esperança.

En Fabián ens guiarà pel tortuós viatge que emprendrà per trobar a la seva petita Moira, una nena de quatre anys que va sortir de casa amb la cangur i mai van tornar cap de les dues.

L’autor intenta reflexar el modus operandi de la policia, de tots els fils que estudiaran per trobar a la nena i com aquests es senten impotents mentre el cas es refreda.  La Lila, la mare de la Moira, és una dona inestable que no suporta la desaparició de la seva filla. Ni ella ni el seu marit troben respostes a preguntes com: Perquè? Qui?, Amb quines intencions? Per què ella? Entre moltes d’altres. Allò era una maledicció que mai havien sospitat que podria passar a persones com ells, la creu d’imaginar-se sense descans, sense parar, fins i tot en somnis, quina podria ser la sort de la seva filla.

Cada un d’ells enfronta la situació com pot, no puc dir-vos molt més, sinó quan el llegiu la trama no tindrà cap al·licient, però el que us puc assegurar que l’autor us captivarà amb la seva prosa acurada i la riquesa de les seves descripcions. Anireu fent salts entre el thriller més negre al thriller més psicològic.

El fet és que la vida d'un home pot canviar en un segon, i el malson pot durar anys, el xoc inicial dóna lloc a l'esperança, i aquesta, al seu torn, és reemplaçada per un silenci que desemboca en impotència quan el temps passa i les pistes no apareixen. No obstant això, en un Buenos Aires ple de policies ineptes i corruptes, la desesperació es converteix en el motor que manté a Fabián viu. Amb l'ajuda d'un extravagant detectiu privat, furgarà allà on semblava no haver res fins trobar un prim fil per estirar, un fil que potser el condueixi al cor del misteri.

Una història que arriba a ser angoixant, trobarà a la seva filla o no la trobarà, si la troba com serà, el coneixerà, com haurà viscut, totes aquestes incògnites acompanyen al lector de la ma del protagonista i de tots aquells personatges que mica en mica l’aniran ajudant. Podreu palpar l’angoixa tant física com mental amb la que Gustavo Malajovich ha forjat la seva historia.

Comprenc perfectament com el nou segell Random l’ha presentat com a buc insígnia, és una novel·la molt completa, ben escrita i ben construïda, i el millor de tot és el seu preu raonable. Sembla una conjura perfecte per encisar lectors de tots els generes i sobretot amb un format físic d’un llibre car. Realment podem afirmar que al pot petit hi ha la bona confitura.

Recordeu que si la novel·la negra de per si no és el vostre fort podreu trobar títols més del vostre gust, però aquesta novel·la és una aposta segura pels amants de la intriga i buscadors incansables de pistes.

Des d’aquí volem desitjar llarga vida al nou segell RANDOM i esperem molt bons títols per poder compartir amb vosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada