dimecres, 1 d’octubre del 2014

El teorema Katherine



Per Àngela Sánchez Vicente


Per llegir una novel·la que us sobti, us embriagui, no us recordi a res anterior i us obri la porta a un nou món de fantasies alhora que a una gran reflexió sobre l’home i l’amor heu d’analitzar El teorema Katherine.

En Colin té un teorema que diu que la seva parella ideal serà una noia anomenada Katherine... a punt d’arribar a la vintena de Katherines conegudes s’adona que una era masclista i pensava que tots els homes eren iguals i ell entrava en aquest paquet, una altre volia ser només la seva amiga (pobre pagafantes!) i d’altres varen arribar a deixar-lo per e-mail o fer-li creure en el veritable amor per acabar malferint-lo.

Alguna cosa ha de fer en Colin si vol aconseguir la seva felicitat! Totes les Kaths són iguals? Ha fallat el seu teorema? L’amor és matemàtica? Aconseguirà enamorar-se de veritat i ser correspost?

Endinsem-nos en la lectura de la darrera novel·la d’en John Green, autor que ja ens va enamorar amb “Ciutats de paper” i l’aclamadíssima novel·la “No està escrit a les estrelles”.

Cada novel·la de l’autor és una joia, un diamant en brut del que podem gaudir de colors, emocions, olors, textures, paisatges i un món interior ple de curiositats i somnis.

En Colin s’allunyarà de casa per tal de reflexionar amb la companyia d’un mini porc senglar i el seu amic un tant acomplexat per el seu excés de pes.

Durant el viatge s’adonaran de que estan creixent i que la vida no és una suma on quatre és el resultat de la suma de dos més dos. Un viatge introspectiu i profund que podem fer nosaltres com a copilots seus i propietaris de la nostra pròpia vida. On és la veritable felicitat? Tota felicitat s’anomena “amor de parella” o “Katherine”?

Podem traduir el seu teorema com els nostres amors platònics adolescents, aquella persona inaccessible però que ens desvetlla en els nostres somnis i ens duu a imaginar estampes romàntiques... Un enganya tòtils?

De la mà de Fanbooks i tan carismàtic i particular protagonista anirem a l’encontre de l’essència de l’amor. Mentre ell es vulgui demostrar que es pot pronosticar el futur d’una relació amb un teorema s’adonarà de tots els factors que entren al joc de l’amor i no pot controlar.

Realment és una lectura imprescindible i encara que em caiguin bronques crec que és el millor llibre de lluny de l’autor!

Gaudiu-lo i deixeu que ressoni a la vostra ment!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada