dijous, 12 de febrer del 2015

Ens disfressem per carnaval




Si voleu un conte amb un gran contingut i potencial didàctic per aquestes dates, la biblioteca d’El Patufet i les tradicions catalanes us ofereix una nova entrega sota el títol Ens disfressem per carnaval.

Un tractament amb rigor i caire festiu del perquè de la festa i una breu explicació del costumari català allunyat de la nova tradició de disfresses de Halloween de la mà d’en Roger Roig i l’Hugo Prades.

Un conte entretingut i amb molt de contingut assequible per nanos ben petitons; la lletra lligada i les il·lustracions de suport envien un missatge alegre, divertit i ple de significat comprensible per tal que puguin llegir-los acompanyats o de manera autònoma.

Escrit en rodolins, anem desgranant què celebrem aquests dies de tanta eufòria i disbauxa i a la posterior festa a la que dona pas el rei de la rialla i les poca soltades.

Les il·lustracions de l’Hugo Prades ens transporten a la infantesa quan anàvem a disfressar-nos amb qualsevol cosa de les golfes i no calia invertir massa diners sinó ser nens espavilats i plens d’esperit aventurer.

Cossetània Edicions ens ofereix una bona llibreria sobre tradicions de la mà d’en Patufet, un català i icònic protagonista, ideal per gaudir-lo a casa o a l’àmbit escolar doncs no és un conte buit, és un conte que tracta la festa, la manera de preparar-la, els aplecs a les places dels pobles i ciutats per gaudir de tan coloristes Rues.

Valors com el saber quan divertir-se i quan és temps de recollida queden impregnats en aquest volum que trobarà la seva continuïtat cronològica en Fem una mona de pasqua? Dos volums antònims doncs un és l’esclat de la festa i l’altre és el sentiment més intimista i misteriós viscut pels infants.

Si voleu que els menuts celebrin les festes sabent el perquè i com d’aquestes heu de rendir-vos a aquesta col·lecció, de la que un cop més me’n declaro fan, a més de ser una historia d’amistat sobre el Patufet i la seva colla, les dades que donen són les justes i necessàries per tal de poder establir uns ciments sòlids sobre el costumari i la cultura festiva catalana.

Seria ideal que els infants s’apropessin més a les costums tradicionals i reprenguessin l’ànim lector que sembla quedar absort per altres hobbies.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada