divendres, 26 de maig del 2017

L'herència de la Terra



Per Àngela Sànchez Vicente


Avui us presentem L’herència de la Terra, la darrera novel·la publicada d’en Màrius Mollà, autor entre d’altres de grans novel·les com “El mestre” i sota diversos pseudònims ”El mar de los Hombres libres”, “El somni de la ciutat”, “El taller de los libros prohibides” y “”El secreto de la montaña sagrada”

És un cant a la vida i al coratge amb el segell únic i indescriptible de l’autor. És com una novel·la amb la garantia de que t’agradarà i et farà sentir les emocions del protagonista de manera especial alhora que estableixes un vincle amb ell.

En aquest cas, ens farem testimonis de la vida d’en Rossend Roca, un home a la Barcelona del segle XIX amb tots els canvis que va comportar tant a nivell internacional, social, demogràfic i econòmic.

Està en Rossend disposat a acceptar els canvis sense valorar el seu impacte?

Ell decideix apostar el seu destí a una sola carta i durant mitja vida lluitarà contra convencions, classes socials critiques , tradicions i totes les malifetes de la guerra per fer del seu context i la seva historia un somni complert.

Poden les circumstancies truncar un desig tan fort?

Seria massa agosarat per la nostra part desvetllar quines coses qüestiona i cap a on vol anar amb la seva vida però us garantim que us apassionarà i no us penedireu de compartir aquestes planes amb un personatge tan especial.

Descrit amb minuciositat el context i els problemes socials de cada moment per tal de valorar l’evolució global i la del propi protagonista ens podem fer una idea de com un home anònim podia fer historia en un moment tant obscur.

És un viatge a la Barcelona de fa uns segles que no es fa estrany gràcies a la prosa de l’autor i la dedicació en la documentació que ha fet per tal de presentar-nos una obra amb un alt potencial didàctic.

És un homenatge al passat que esdevé present i dóna veu a tots aquells que se’ls va callar.
Gràcies a Ediciones B podem fer un viatge al passat de la mà d’un dels mestres del gènere i gaudir d’una novel·la treballada i crítica.

La gent d’apeu també pot fer història i canviar el seu destí amb cada decisió. Haurà pres les correctes en Rossend?

Llegiu-lo i ho descobrireu.