dilluns, 4 de maig del 2020

Tota una vida per recordar


Per Àngela Sánchez Vicente

Tres anys per crear-la,
una hora i mitja per gaudir-ne
i tota una vida per recordar-la.

Aquests dies de confinament els lectors els estem vivint d’un manera estranya i especial doncs els llibres més que mai són el nostre refugi i no minven les nostres ganes de recomanar obres i autors.

Aquesta desgràcia que ens té tancats a casa ens ha ajudat a obrir molts llibres.

Els primers dies ens demanaven moltes recomanacions i ara ja ens demanen recomanacions d’autors per tal de tenir més d’un llibre a l’abast i del gust de la persona per poder gaudir-lo i de pas evadir-nos de la trista realitat que ens envolta.

Si hem de recomanar a una autora sense cap dubte una d’elles és la Núria Prades que ja ens va encantar amb les seves obres  La noia de la biblioteca”, “Somnis a mida” i “L’aroma del temps”.

Aquest any ha tornat al panorama de les lletres de la millor manera possible doncs la seva nova obra és la mereixedora del Premi Ramón Llull d’engany i per nosaltres és una aposta segura de cara a la seva lectura.

En la seva nova obra titulada Tota una vidaper recordar ens presenta ala Sophie, una noia amb un somni molt clar i la tenacitat de dur-lo a terme a pesar dels nombrosos obstacles que haurà de sortejar.

La seva passió és molt més forta que els contratemps.

Als inicis dels anys trenta i amb l’edat de setze anys es disposa a viatjar des de Nova York fins a los Ángeles per veure com es crea el món Disney, produccions com La Blancaneus i els set nans o Dumbo i participar-ne activament com a animadora de dibuixos.

El seu talent i la seva imaginació és innegable però s’haurà d’obrir pas en aquest món a cops de colze i a base de creure en ella mateixa.

Una novel·la en la que la lluita de gènere hi és present així com els turbulents anys trenta.

Però com el propi Walt Disney va dir “Si pots somiar-ho pots fer-ho” i si alguna cosa té la Sophie és una gran confiança en ella mateixa, força vital i un talent que l’avala.

Voleu ser testimonis de com la seva vida canviarà per sempre? 

Només llegint i desgranant la bellesa d’aquesta obra que ens apropa Columna podreu descobrir la màgia d’aquesta noia.

És una aventura imperdible i una lliçó de valentia.