dilluns, 1 d’octubre del 2018

La tardor de la llibertat



Avui és u d’octubre... una data més al calendari per a molts però una data molt assenyalada pel poble català i creiem que un bon retrat i homenatge a aquest dia i a tot el que està suposant és la recomanació de La tardor de la llibertat.

És la primera novel·la de la revolució catalana del segle XXI a càrrec del Victor J. Jurado.

Us reconec que he llegit diversos llibres a favor del procés i no en vull desmerèixer cap però aquest traspassa la frontera de la realitat i ens presenta aquest dia i les jornades prèvies d’una manera totalment innovadora que ens enganxarà des de les primeres planes.

L’obra s’emmarca a Barcelona en els successos de l’u d’octubre i els dies precedents on la societat civil catalana ja mostrava un gran rebombori i que feia pensar que aquest període històric seria recordat tant per bé com per mal.

La societat civil catalana mai havia estat tant unida sota un mateix clam.

Amb un marc atractiu i en el que tots hem viscut alguna anècdota se’ns presenten tres personatges que són diferents i oposats però que tenen en comú el sentit revolucionari en bons termes.

La revolució és avançar i ells tres ho volen però en direccions oposades a primera vista.

La Irene és una jove guàrdia civil d’Altea destinada a Barcelona per tal d’infiltrar-se entre els independentistes aprofitant la seva facilitat amb el català.

El seu destí es topa amb el de l‘Arnau, un jove estudiant d’història convençut que proclamar la república catalana és l’únic camí per a Catalunya.

Aquest xoc de trens ens encisarà des del punt de vista de la química, de la dialèctica, de l’art de convèncer i de la recerca de raons.

Molta gent va canviar el seu pensament en aquells dies... Ho farà la Irene?

Ambdós joves es topen amb el Salvador, un home que des de la seva cinquantena i la seva tasca de traductor s’ensuma el desastre a kilòmetres.

Tots tres viuran els seus dubtes, les seves seguretats i els seus ideals de manera extrema i convulsa al ritme que va marcar aquest procés que segueix bategant a les terres catalanes.
Us enamorareu d’ells i de la manera que ha trobat l’autor de narrar uns dies plujosos i grisos omplint-los de sentit i esperança.

Gràcies a Columna podeu gaudir d’aquesta obra sense precedents i aprofitar l’alt valor didàctic que hi ha a les seves planes.

No hi ha millor dia que avui per anar a la seva recerca.