dilluns, 20 de maig del 2013

Enciclopedia oficial de Perdidos (LOST)



Amb més de 400 pàgines i 1500 imatges, la Enciclopedia de Lost és una guia dels personatges, objectes, ubicacions, trames, relacions i mites de la llegendaria serie de AC Studios, emesa durant 6 temporades. Creada en col·laboració am ABC Entertainment i ABC Studios, aquesta obra de referència és la primera i única edició autoritzada sobre el món de LOST, que inclou a més, un pròleg en exclusiva dels productors executius Damon Lindelof i Carlton Cuse del que val la ena remarcar: “El que es va veure per la televisó, era el 10% de l’iceberg que sobrsurt de l’aigua. No obstant, la major part que varem passar a la sala de guionistes ens varem dedicar a construir la part submergida. Els detalls, els antecedents…”

Aquesta enciclopedia preten resoldre totes aquelles preguntes que varen quedar a l’aire, què volen dir els números? Què va passar amb Walt? Perquè un ós polar? I un gran llarg de ques i perques.

Ara bé, en cap moment destrueix les possibles interpretacions dels seguidors i fans de la sèrie. Dona informació i puntualitza aspectes que van quedar en l’aire, però si algú esta buscant una explicació de l’últim capitol ho porta tant negre com el fum de la illa.

És un complement per a tots aquells que no tenen molta memòria o que volen tornar a veure la sèrie i descobrir petits tresors que van passar desapercebuts per la majoria de nosaltres en un primer visionat i que s’han anat aclarint en el transcurs de 6 anys.

El format en sí és impressionant, no li falta cap detall, un regal digne per a qualsevol Lostie. Una enquadernació en tapa dura que recull en un únic volum: el pròleg dels guionistes, l enciclopedia en si, un index alfabetic, la vida alternativa dels personatges, l’explicació del vitrall de l’esglèsia (islam, hinduisme, budisme, judaisme, cristianisme i taoisme), deixant per l’última pàgina l’últm fotograma de la sèrie: el Dr. Christian Sheppard obrint les portes i entrant a la llum, remarcat per les paraules que li diu al seu fill per explicar-li on és.

El llibre no perd punt ni detall, les portades interiors són dues fotografies en blanc i negre a doble pàgina, la primera és una imatge de la primera temporada de la sèrie i la última és la de la promo de la sisena temporada, els personatges recreant el Sant sopar.

Amb unes fotografies molt cuidades i uns textos molt clars, acompanyats en gran part per frases mitiques d’alguns dels personatges, és visualment molt atractiva.

Només per anar fent boca, no us donarè cap dada, però us puc asegurar que el treball realitzat amb cada personatge principal va des d’una fitxa biogràfica pre-lost, a l’illa i post-lost, la relació que tenen cada un d’ells amb els números, amb Jacob, entre els personatges a l’illa i amb personatges de fora l’illa.

Un dolç record de cada un d’ells: Sawyer, Jack, Kate, Locke, Hugo, Claire, Sayid, Jin, Sun, Ben, Jacob… bons i dolents, uns i altres, de la platja o del campament, de l’actualitat o del 1977.

Però no per això perd el sentit de l’humor, a les pàgines del Sawyer hi han tots el sobrenoms que ha anat possant als seus companys de l’illa, tampoc perd el dramatisme amb l’imatge del final de Jin i Sun, o el romanticisme amb la frase de Kate a Jack

Namastè i Bona sort a tots!