dijous, 14 d’abril del 2016

Per Sant Jordi història i una rosa verda (2016)



El color verd és el color de la natura, de l’esperança, d’allò que ha de venir i del desig de recordar allò que va ser. 



Per aquest motiu, res millor que una bona novel·la històrica o una història plena d’esperança.

us presentem La filla del capità Groc, la novel·la guanyadora del Premi Ramón Llull d’enguany.

El capità Groc és un personatge real, més concretament es tracta d’en Tomàs Penarrocha el Groc de Forcall, el mític heroi del Maestrat que va lluitar contra els liberals.
Diuen que un veritable guerrer no lluita per l’odi dels que té just al seu davant sinó per l’amor que ell té al darrere. Serà aquesta sentència extrapolable a aquesta gran novel·la?

En aquesta novel·la d’en Víctor Amela coneixerem a la filla d’en Tomàs Penarrocha que cada dia recorda al seu pare i el troba a faltar amb totes les seves forces. L’enyora molt, només necessita una abraçada i mirar-se en el seus ulls per tornar-se a sentir una nena especial i estimada. 

De la mà de Planeta podem gaudir d’aquesta obra meravellosa i aprendre d’un fet real alhora que ens qüestionem la naturalesa de l’ésser humà i la seva versió més humana.


Amb Etheria de Coia Valls, viatjarem de Calavario a Roma, l’extraordinària odissea d’una intrèpida viatgera del segle IV

El darrer terç del segle iv és un període de canvis profunds. Els valors s’inverteixen i els perseguits es converteixen en perseguidors. El Senat romà està dividit i la permanència de l’estàtua de la Victòria és el símbol de l’enfrontament entre pagans i cristians.

En aquest escenari de fi d’una civilització, l’Etheria, una dona noble de la Gallaecia emparentada amb l’emperador Teodosi, emprèn un viatge a Terra Santa perseguint el seu somni. Durant el seu pas per Lucus Augusta, Caesaraugusta, Tarraco, Barcino, Gerunda, Roma i altres ciutats, escriurà un diari per transmetre aquesta experiència a les seves deixebles.

Sovint, però, les coses no són com les havíem previst. L’aparició d’Irene d’Aveleda, una patrícia que, sota l’aparença de lluitar per una causa noble, cerca venjança, obligarà la pelegrina a prendre decisions insospitades i enfrontar-se a les seves pròpies contradiccions.

Dues dones capgiren els seus destins en aquest calidoscopi d’un temps en crisi. Un cant a la tolerància i l’amistat, a la capacitat de convertir el viatge en una experiència de vida. Perquè res no està escrit a les estrelles i Ediciones B ens ho vol demostrar.

Us ve de gust una bona novel·la històrica? Us ve de gust conèixer una nissaga impressionant? 

Si les vostres respostes són afirmatives us heu de rendir a Temps de família

A la darrera novel·la de la Tània Juste ens remuntarem al any 1898 en què en Bonaventura Giner torna de Cuba i s’estableix al seu Penedès natal per tal de convertir el mas familiar en un imperi vinícola.

Tres generacions de la família Giner protagonitzen la novel·la mereixedora del Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica

És una novel·la molt descriptiva i sembla que puguis trepitjar la terra, olorar les vinyes i sentir al cos la humitat de les càmeres on les ampolles esperen el moment just d’esplendor.

És atractiva i amb personatges molt diversos que interactuen amb d’altres d’una manera natural i mai perdent de vista la trama principal que es desenvolupa amb suma veracitat. Us ben asseguro que no hi trobareu cap anacronisme!

De la mà de Columna podem degustar una novel·la ben ambientada, amb una historia definida i amb missatge en la que tots ens hi veurem reflectits com a éssers individuals i con a membres d’una família. 


David Martí ens torna a embruixar amb El Caçador de bruixes, la seva darrera publicació a Edicions 62.

A mitjan segle XVI, un home prim i d’aspecte afable i inofensiu va deixar al seu pas un rastre de terror, desolació i desconfi ança a les terres de l’Ebre.

Joan Malet, el primer caçador de bruixes de la història de Catalunya, anava de poble en poble, cridat per les mateixes autoritats, amb el macabre encàrrec d’identificar les bruixes i els bruixots que, segons les mentalitats supersticioses de l’època, provocaven la mort de collites, bèsties i persones.

Les seves pràctiques cruels no van passar desapercebudes als ulls de l’Inquisidor general de Barcelona.


Duomo ediciones, en su espectacular selección de títulos nos presenta La guerra de las dos rosas de Conn Iggulden
 UN REINO. DOS FAMILIAS.
TREINTA AÑOS DE GUERRA.

Pobre del reino cuyo soberano es un hombre débil. Inglaterra, 1437. Nubes amenazantes opacan los cielos ingleses. La rebelión está a punto de estallar en los territorios franceses y, en palacio, las intrigas ponen de mani­ esto la inminencia de la guerra. No es tiempo de paz cuando la ambición por el trono enfrenta a los más poderosos en una lucha cuyo botín no es otro que el destino de Inglaterra.
UN TRONO POR EL QUE SE VIVE
O SE MUERE.





Us recomano un llibre amb el cor a la mà, amb total sinceritat i amb la seguretat que us agradarà tant com a mi.

Us presentem La maledicció dels Palmisano la darrera novel·la del gran Rafel Nadal que ja ens va captivar amb Quan érem feliços i Quan en dèiem xampany.

Viatgem a la Itàlia que serà bombardejada pels alemanys a la dècada dels quaranta. Dues famílies, millor dit, dues dones veuran com compartiran vivències i part del seu destí per tal d’assegurar-se la continuïtat i el honor dels seus estimats i el petit que naixerà.

Espanta saber que és una novel·la basada en fets reals i et fa qüestionar molts aspectes de la condició humana i allò que les dues Grans Guerres ens han deixat... i el poc que hem après d’elles.

Enmig de tanta foscor i tragèdia hi ha molts espais per amors i amistats que ens ompliran de llum i ens mostraran el veritable ying yang de la vida.

La gran pregunta és si podran escapar a la maledicció i aconseguir que en Vitantonio visqui una vida plena.

Creieu que podran? De la mà de Columna ho descobrireu i acompanyareu a dues heroïnes per uns temps convulsos en una historia sense precedent i narrada pels àngels.


VAE VICTUS narra quatre noves aventures de l’enginyer Martí Zuviría de la mà de La Campana.

El llibre comença el 12 de setembre de 1714, l’endemà de la caiguda de Barcelona i poc abans que Zuviría fugi a l’Amèrica del Nord, on ajudarà els indis yames en la guerra contra els colons anglesos. Després de l’aventura americana tornarem a Catalunya, però també anirem a Londres, Alemanya i f ins i tot Nova Zelanda. 

Hi retrobarem personatges històrics que ja vam conèixer a VICTUS, com l’ambigu duc de Berwick, el seu acèrrim enemic Verboom o l’admirat general Villarroel, alhora que en descobrirem de nous, com el famós guerriller antiborbònic Pere Joan Barceló –àlies Carrasclet– o l’explorador anglès James Cook.

Sánchez Piñol confirma amb VAE VICTUS el seu pols narratiu, un equilibri prodigiós entre el rigor històric i la imaginació més desbordant i un sentit de l’humor que converteixen la seva prosa en una de les més modernes i alhora populars del nostre temps.

Me entrego a ti



Llegamos al desenlace de la trilogía “Novias de Nantucket” de nuestra querida Jude Deveraux y como no podía ser de otra manera gracias a Vergara.

Reímos y lloramos con “Amor verdadero”, nos emocionamos y sorprendimos con “Por siempre jamás” pero realmente nos llegará al alma con un desenlace maravilloso en Me entrego a ti.

Como las anteriores entregas está se puede leer de manera individual, pero creo que sería un error, dado que uno de los planteamientos arranca de la boda surgida en la entrega anterior.

En esta ocasión regresaremos a la maravillosa isla de Nantucket junto a Hallie, una joven que horas antes estaba atascada en una vida rutinaria con una hermanastra odiosa y enamorada de su vecino de enfrente, pero todo cambia cuando regresa a casa por sorpresa y encuentra a Shelly su hermanastra haciéndose pasar por ella para recibir una herencia desconocida.

Ante tal traición decide ir con Jared Montgomery, a quien conocimos en “Amor verdadero”, a su nueva casa, el problema o la suerte serán que allí le espera el trabajo de su vida, en su casa se ha instalado un primo de Jared, Jamie, quien esquiando se ha destrozado la rodilla y ella como fisioterapeuta intentará solucionarlo.

El problema es que Jamie mantiene la fachada de niño rico, y nada más lejos de la realidad, y tratar de quitarle la ropa es imposible, para los masajes, la verdad se esconde no solo en su alma y en sus pesadillas, sino también por todo su cuerpo.

Mientras las chispas saltan entre ellos, descubren un secreto de la casa, esta está habitada por dos fantasmas de dos bellas damas que en vida eran grandes casamenteras y sus espíritus siguen siéndolo, ellas son las Damas del Té, unas mujeres que jugaran un papel muy importante en la vida de sus nuevos habitantes.

Y para añadirle salsa a la vida, aparecerán un montón de parientes tanto Montgomery como Taggert, a cual más guapo y simpático, a cual más liante y a cual con el corazón más grande. Ellos le mostraran a Hallie lo que es una familia y quizás su familia.

Una novela que se lee del tirón, amena, divertida, emotiva y con un punto de dolor, no solo en el pasado de Hallie sino en la vida de Jamie, un hombre atormentado que poco a poco volverá a la luz. Me encantaría deciros el motivo y poder explicarme con todo lujo de detalles pero entonces os perderíais una grata sorpresa escondida en una pequeña toalla de baño.

Los Montgomery y los Taggert, generación tras generación solo nos han dado alegrías, muchos de los personajes secundarios los conocimos en las entregas anteriores de la trilogía, pero otros como Cale y Kane en la historia corta “Los casamenteros”, la de J.T y Aria en “La princesa” y la de Dougless y el padre de Nicholas en “El caballero de la brillante armadura”, todos ellos os esperan para marcar a fuego vuestras almas y corazones.

Frente a todos ellos y sus novelas solo nos queda decir: ¡Si, Quiero!