dimarts, 2 de juliol del 2013

La tormenta del Arcángel



Us vull presentar una saga que mica en mica m’ha anat captivant, sota el títol de “El gremio de los cazadors” s’amaga la ploma lleugera i dinàmica de Nalini Singh, de qui fa poc us vam introduir la seva altre saga Psi/Cambiantes

Aquesta saga recull els títols: “El Ángel caido”, “El beso del Arcángel”, “La dama del Arcángel”, “La espada del Arcángel” i finalment el volum que tenim ara a les mans “La tormenta del Arcángel”, tots ells publicats de manera inèdita pel segell Debols!llo.

Les novel·les han crescut amb la seva autora, han evolucionat i millorat. Són lleugeres i les històries dinàmiques, estan molt ben enllaçades les unes amb les altres considerant-les una continuació natural. És per això que si no coneixes els títols anteriors et pots sentir una mica perdut i els detalls es converteixen en meres ombres a les seves pàgines.

Els protagonistes són Àngels i Arcàngels, vampirs i humans. La majoria dels arcàngels són essers venjatius i poderosos que dominen el món per regions territorials, molts d’ells han perdut les emocions transformant-se en essers excessivament racionals, freds i calculadors. Són la força que domina el món, pares dels vampirs i menyspreen als humans. Tenen la seva política i la seva societat, però us ben asseguro que els àngels d’aquesta autora si tenen sexe. 

Els vampirs segueixen força fidelment l’arquetip que en coneixem, són letals, luxuriosos i amb set de sang. D’altra banda hi ha els humans que lluiten per mantenir la humanitat sana i salva, encara que consisteixi en pactar amb els Arcàngels o col·laborar amb vampirs per aconseguir-ho.

Tots els protagonistes són en certa manera arquetips, amb noms típics del gènere i de la tradició religiosa de cada època i regió on l’autora els situa. Creant un combinat explosiu entre la ciència-ficció, el poder, els secrets i un toc de cor. Uns personatges on van despuntant els caràcters d’uns i dels altres, però que estan tan ben construïts que el lector gaudirà descobrint-los un a un.

El lector descobrirà molts secrets dels àngels, dels vampirs i com no, dels humans. Sempre s’han plantejat les teories dels vampirs amb set de sang, però quan es planteja una trama on aquests no són més que esclaus dels seus amos i creadors, els arcàngels, la sang no corre només per uns ullals, sinó que pot arribar a cobrir una ciutat sencera o fins i tot el món sencer.

La moralina de la història és la necessitat de la humanitat, no com a gènere o espècie, sinó com a essència. Els essers immortals han perdut la seva humanitat en el decurs de la seva vida més enllà de la vida mortal.

Nailini Singh ens mostra en les seves novel·les aspectes com la lleialtat, l’honor, el poder, l’amor sense deixar de banda la crueltat que regna en el món i la necessitat d’impartir justícia, ja sigui angelical, vampírica o humana. Però el rerefons d’ella és molt fosc, crims comesos entre humans on els rols es reparteixen a parts iguals. El que en realitat ens mostra és que en tots els grups hi ha essers bons i essers dolents. El simple fet de dir-los d’una manera o una d’altre no els eximeix de poder ostentar una gran maldat en el seu interior.

Ara que ja us he presentat la saga us faré cinc cèntims de l’última entrega “La tormenta del Arcángel”, on el passat dels nostres protagonistes serà com una cadena que els manté atrapats i pas a pas del camí s’aniran alliberant. El món està passant per temps convulsos i un assassinat d’un àngel consort d’una arcàngel molt poderosa i venjativa està a punt de desestabilitzar el fràgil equilibri que regna. Per aquest motiu, l’Arcàngel més poderós, enviarà a en Jason, el cap dels espies i membre de la jerarquia més alta a controlar la situació. El lector es trobarà en un ric palau de la Índia, amb unes descripcions molt belles de l’ambient, de les joies i de les robes, un perfum d’espècies exòtiques s’escapa d’entre les seves planes. Allà es trobarà lligat a Mahiya, la filla de l’assassinat i mascota de la seva madrastra. Els seus camins estan a punt de topar quan descobreixen que en el fons els uneix el mateix destí: descobrir l’assassí i fugir de les urpes de la Neha, una arcàngel massa poderosa i venjativa.

Dos aliats ferits des de la tendra infància que lluitaran no tan sols per la seva vida i per la del món, també per anar curant les cicatrius que arrosseguen dins la seva ànima.

Una saga que atrapa al lector i que l’acarona amb les seves ales, si voleu descobrir un nou món que s’amaga a la ciutat de Nova York aquí en trobareu el millor portal, un bitllet directe que no haureu pas de franquejar.